Τα μέτρα-σοκ φέρνουν απεργιακό μπλακ-άουτ - iefimerida.gr

Τα μέτρα-σοκ φέρνουν απεργιακό μπλακ-άουτ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με καταιγισμό απεργιακών κινητοποιήσεων απαντούν από σήμερα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, δια στόματος του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, την Τρίτη.

Την αρχή κάνουν οι ιδιοκτήτες ταξί με 24ωρη απεργία από τις 5 τα ξημερώματα, ενώ έχουν ήδη εξαγγείλει 24ωρη απεργία και για το Σάββατο.

Σε 48ωρη απεργία κατεβαίνουν από σήμερα και οι γιατροί σε όλη την χώρα, ενώ οι οι εφοριακοί και οι τελωνειακοί έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία από την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, με απόφαση της ΑΔΕΔΥ, θα κάνουν συλλαλητήριο το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τη ΓΣΕΕ. Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους υπαλλήλους να εντείνουν τους αγώνες για να ανατρέψουν τις καταστροφικές, όπως τις αποκαλεί, επιλογές της κυβέρνησης, και μιλάει για βάρβαρα, νεοφιλελεύθερα και αντικοινωνικά μέτρα που θα οδηγήσουν σε μείωση κατά 40% των αμοιβών των δημοσίων υπαλλήλων.

Από τη μεριά της η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για «οδοστρωτήρα μέτρων» που πλήττουν μονομερώς «μισθωτούς, συνταξιούχους και ανέργους», καθώς «οδηγούν σε μισθούς των 300 ευρώ το μήνα» χωρίς να αγγίζουν «τους φοροκλέπτες, τους φοροδιαφεύγοντες και τους επιχειρηματίες που ευθύνονται γι´ αυτή την κρίση». Προειδοποιεί δε την κυβέρνηση «να μην διανοηθεί να καταργήσει τη συλλογική προστασία και τις συλλογικές συμβάσεις που λειτουργού προστατευτικά για τα φτωχά στρώματα του πληθυσμού».

Σε «λευκή απεργία» προσανατολίζονται από σήμερα και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας οι οποίοι θα απέχουν από την υπερεργασία ενώ σκοπεύουν να εφαρμόζουν πιστά τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις των αεροσκαφών.

Επίσης 24ωρη απεργία στις 22 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσαν και οι δάσκαλοι, καθώς η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) αντιδρά στο νέο ενιαίο μισθολόγιο και τις μειώσεις στις αποδοχές των εκπαιδευτικών, ενώ ζητά προσλήψεις αναπληρωτών και αύξηση των δαπανών για την Παιδείας. Στις 12 το μεσημέρι θα γίνει πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

Τέλος, εκκρεμεί η απόφαση των εργαζόμενων σε Μετρό και ΗΣΑΠ, οι οποίοι μετά τη στάση εργασίας σκόπευαν να συνεδριάσουν για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους. Ωστόσο η συνεδρίαση διεκόπη λόγω έντονων διαπληκτισμών και θα επαναληφθεί σήμερα.

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι φαρμακοποιοί που αντιδρούν στην εφαρμογή του νέου εκτεταμένου ωραρίου που προωθεί το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, και δηλώνουν ότι θα κρατούν κλειστά τα φαρμακεία τα απογεύματα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ