Αρνούνται οι φαρμακοποιοί να εφαρμόσουν το νέο ωράριο λειτουργίας - iefimerida.gr

Αρνούνται οι φαρμακοποιοί να εφαρμόσουν το νέο ωράριο λειτουργίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί στο νέο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων που τίθεται σε εφαρμογή από 1η Νοεμβρίου και δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε στοχευμένες κινητοποιήσεις, όχι όμως απεργίες.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, δήλωσε σήμερα στο BHMA FM ότι είναι πολλά τα φαρμακεία που θα πρέπει να μένουν ανοικτά τα απογεύματα Δευτέρας, Τετάρτης και Σαββάτου (το 30% του συνόλου), αφού δεν θα βγάζουν «ούτε τα λειτουργικά τους έξοδα».

Ο κ. Λουράντος τόνισε ότι οι φαρμακοποιοί δεν θα προχωρήσουν σε απεργία, αλλά σε στοχευμένες κινητοποιήσεις, ώστε τις Δευτέρες, Τετάρτες και τα Σάββατα η πρωτεύουσα να μένει χωρίς διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Επέκρινε επίσης τη στοχοποίηση, όπως την χαρακτήρισε, των φαρμακείων από την κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το θέμα των φαρμακείων είναι πιασάρικο για την κυβέρνηση».

Όσον αφορά τις προειδοποιήσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ότι για όσους φαρμακοποιούς δεν υπακούσουν στο νέο ωράριο θα αφαιρεθεί η άδεια για έναν μήνα, ο κ. Λουράντος απαντά ότι σε αντίθεση με τους ιδιοκτήτες ταξί, οι φαρμακοποιοί λαμβάνουν την άδεια από το πανεπιστήμιο και όχι από το κράτος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ