Τον Φορτσάκη θέλει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πάγκαλος


Ακόμα μία έκπληξη προκάλεσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, αφού σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σήμερα πρότεινε να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε: «Γιατί όχι ο Φορτσάκης; Καθάρισε στη σχολή, να καθαρίσει και το Προεδρικό Μέγαρο. Έτσι κι αλλιώς, δεν έχει περισσότερες αρμοδιότητες ο Πρόεδρος».

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο να καλέσουν οι Σαμαράς και Βενιζέλος τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, είπε: «Ο κ. Τσίπρας έχει πει ότι όταν συναντηθεί με τον Σαμαρά θα του ζητήσει να παραιτηθεί... Τι; Να τον πάει στο Μαξίμου με τη βία ο κ. Βενιζέλος με τον όγκο που διαθέτει, όπως κι εγώ;».

Χαρακτήρισε αφέλεια του Γιώργου Παπανδρέου τη φράση του «λεφτά υπάρχουν», λέγοντας πως εννοούσε ότι «θα πάρουμε από αυτούς που έχουνε και θα δώσουν σε αυτούς που δεν έχουν».

Για το μνημόνιο είπε:

«Τι ήταν το μνημόνιο; Είναι κακό πράμα βέβαια το μνημόνιο, δεν μας αφήνει να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε... Το μνημόνιο ήταν η απάντηση της ΕΕ, με τη βοήθεια και του ΔΝΤ, επειδή χρεοκοπήσαμε στην πράξη. Μας δάνειζαν με υψηλό επιτόκιο οι αγορές, μας έδωσαν πρωτοφανή ποσά με τόσο ευνοϊκούς όρους στην ιστορία του διεθνούς καπιταλισμού -ούτε τα δάνεια Μάρσαλ δεν είχαν τόσο ευνοϊκούς όρους. Από την άλλη, μας επέβαλαν ορισμένους όρους για να πάψει να υπάρχει το έλλειμμα και να γίνει πιο ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ