Οι 10 καλύτερες δωρεάν ταξιδιωτικές εμπειρίες -Γεύμα στην Ινδία, κρουαζιέρα στη Νέα Υόρκη [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι 10 καλύτερες δωρεάν ταξιδιωτικές εμπειρίες -Γεύμα στην Ινδία, κρουαζιέρα στη Νέα Υόρκη [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ταξίδια είναι ίσως από τα ομορφότερα πράγματα που έχει κάνει ή πρόκειται να κάνει στη ζωή του ένας άνθρωπος. Και για να είναι μοναδικά δεν χρειάζεται να ξοδέψει κανείς μια περιουσία. Υπάρχουν κάποιες ταξιδιωτικές εμπειρίες που, όπως η αγάπη, προσφέρονται δωρεάν.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι 10 καλύτερες δωρεάν εμπειρίες που μπορεί να ζήσει ένας ταξιδιώτης το 2015:

  • Μουσεία Κένσιγκτον -Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Οι 10 καλύτερες δωρεάν ταξιδιωτικές εμπειρίες -Γεύμα στην Ινδία, κρουαζιέρα στη Νέα Υόρκη [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Τα μουσεία του Κένσιγκτον αποτελούν την πολιτιστική τριανδρία του Λονδίνου. Σε αυτά μπορεί κανείς να δει από δείγματα που είχε συλλέξει ο Κάρολος Δαρβίνος (στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας) μέχρι το πρώτο ατμοκίνητο τρένο του κόσμου (στο Μουσείο των Επιστημών). Επίσης, υπάρχει και το Μουσείο της Βικτώριας και του Αλβέρτου, το οποίο είναι αφιερωμένο στα 5.000 χρόνια μόδας. Εκεί μπορεί να δει κανείς από περσικά χαλιά μέχρι δημιουργίες της Viviene Westwood.

  • Το αστέρι της ερήμου -Νεβάδα, ΗΠΑ
Οι 10 καλύτερες δωρεάν ταξιδιωτικές εμπειρίες -Γεύμα στην Ινδία, κρουαζιέρα στη Νέα Υόρκη [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Δεν έχετε ιδέα τι θα πει λάμψη αν δεν έχετε δει τον έναστρο ουρανό από την έρημο. Μόλις ξεφύγει κανείς από τη φωτορύπανση του Λας Βέγκας, ο ουρανός της Νεβάδα σάς δίνει την ευκαιρία να ατενίσετε τα αστέρια από μια διαφορετική οπτική γωνία.

  • Γεύμα στον Χρυσό Ναό -Αμριτσάρ, Ινδία
Οι 10 καλύτερες δωρεάν ταξιδιωτικές εμπειρίες -Γεύμα στην Ινδία, κρουαζιέρα στη Νέα Υόρκη [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Οι 10 καλύτερες δωρεάν ταξιδιωτικές εμπειρίες -Γεύμα στην Ινδία, κρουαζιέρα στη Νέα Υόρκη [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Αν νομίζετε ότι δεν έχει κανείς και πουθενά στον κόσμο την ευκαιρία να γευματίσει δωρεάν, κάνετε λάθος. Στον Χρυσό Ναό προσφέρονται δωρεάν γεύματα, καθώς η φιλοξενία είναι μια από τις βασικότερες αρχές της θρησκείας των Σιχ. Ετσι, κάθε μέρα πάνω από 40.000 προσκυνητές περνούν από το τεράστιο υπόστεγο που στεγάζει την καντίνα για να απολαύσουν ένα απλό γεύμα αποτελούμενο από τσιαπάτα, λαχανικά με κάρυ και ρύζι. Το γεύμα παρέχεται δωρεάν, αλλά μια δωρεά για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου και του έργου της θεμελίωσης του ναού είναι πάντα ευπρόσδεκτη.

  • Ροκ αλ Παρκ -Μπογκοτά, Κολομβία
Οι 10 καλύτερες δωρεάν ταξιδιωτικές εμπειρίες -Γεύμα στην Ινδία, κρουαζιέρα στη Νέα Υόρκη [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Αν έχετε κουραστεί από τα συνηθισμένα ροκ φεστιβάλ, τότε δεν έχετε παρά να επισκσεφθείτε την Μπογκοτά. Μπορεί το φεστιβάλ να γίνεται στις λάσπες και οι τουαλέτες να μη φημίζονται για την καθαριότητά τους, ωστόσο το γεγονός ότι δεν χρειάζεται κανείς να πληρώσει τίποτα για να διασκεδάσει τα κάνει να μοιάζουν ασήμαντες λεπτομέρειες. Σημειώνεται βέβαια ότι το αλκοόλ, το κάπνισμα και οι μεταλλικές ζώνες απλά απαγορεύονται στους εσωτερικούς χώρους.

  • Περπάτημα στο Τέιμπλ Μάουντεν -Κέιπ Τάουν, Νότιος Αφρική
Οι 10 καλύτερες δωρεάν ταξιδιωτικές εμπειρίες -Γεύμα στην Ινδία, κρουαζιέρα στη Νέα Υόρκη [εικόνες] | iefimerida.gr 5


Οσοι ταξιδέψουν ως τη Νότιο Αφρική αξίζει πραγματικά τον κόπο να δουν την περιοχή από μια διαφορετική οπτική γωνία. Αντί να πάρουν το τελεφερίκ που οδηγεί στην κορυφή του βουνού, μπορεί να ακολουθήσουν ένα από τα 250 μονοπάτια για να φθάσουν στην κορυφή και να απολαύσουν το μοναδικής ομορφιάς τοπίο.

  • Χαλάρωση στην παραλία του Ρίο ντε Τζανέιρο -Βραζιλία
Οι 10 καλύτερες δωρεάν ταξιδιωτικές εμπειρίες -Γεύμα στην Ινδία, κρουαζιέρα στη Νέα Υόρκη [εικόνες] | iefimerida.gr 6


Οι αμμώδεις παραλίες Κόπα Καμπάνα, Ιπανέμα, Λέμε, Λέμπλον και Μπάρα ντα Τιγιούκα είναι η παιδική χαρά των σέρφερς αλλά και όσων θέλουν απλά να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα. Στην παραλία μπορεί, επίσης, να κάνει κανείς δωρεάν χρήση του WiFi, ενώ ακόμη και η πρόσβαση σε αυτές είναι δωρεάν, καθώς υπάρχουν λεωφορεία που κάνουν τη διαδρομή από την πόλη στις παραλίες χωρίς να χρειάζεται η καταβολή κομίστρου.

  • Βόρειο Σέλας -Λαπωνία, Φινλανδία
Οι 10 καλύτερες δωρεάν ταξιδιωτικές εμπειρίες -Γεύμα στην Ινδία, κρουαζιέρα στη Νέα Υόρκη [εικόνες] | iefimerida.gr 7


Κάθε χρόνο, από το τέλος του φθινοπώρου ως τις αρχές της άνοιξης, το Βόρειο Σέλας ζωγραφίζει τον ουρανό με υπνωτικά, ιμπρεσιονιστικά χρώματα, τα οποία μάλιστα είναι πιο έντονα κοντά στον Αρκτικό Κύκλο. Ενα θέαμα που προσφέρεται δωρεάν.

8. Κρουαζιέρα με το Στέιτεν Αϊλαντ Φέρι -Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Οι 10 καλύτερες δωρεάν ταξιδιωτικές εμπειρίες -Γεύμα στην Ινδία, κρουαζιέρα στη Νέα Υόρκη [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Δεν μπορεί κανείς να πει ότι έχει δει τη Νέα Υόρκη εάν δεν έχει αντικρίσει την πόλη από το Στέιτεν Αϊλαντ Φέρι. Οι κρουαζιέρες από το Σεντ Τζορτζ στο Στέιτεν Αϊλαντ είναι δωρεάν. Οι κρουαζιέρες ξεκινούν ανά μία ώρα και γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

  • Σερφ στο Σίδνεϊ -Αυστραλία
Οι 10 καλύτερες δωρεάν ταξιδιωτικές εμπειρίες -Γεύμα στην Ινδία, κρουαζιέρα στη Νέα Υόρκη [εικόνες] | iefimerida.gr 9


Οι δωρεάν εμπειρίες στην Αυστραλία είναι μετρημένες στα δάχτυλα, αλλά το σερφ είναι μία από αυτές. Οι διάσημες παραλίες για σερφ είναι όλες ανοιχτές στο κοινό.

  • Συμφωνία των Φώτων -Χονγκ Κονγκ, Κίνα
Οι 10 καλύτερες δωρεάν ταξιδιωτικές εμπειρίες -Γεύμα στην Ινδία, κρουαζιέρα στη Νέα Υόρκη [εικόνες] | iefimerida.gr 10


Ο φωτισμένος ορίζοντας του Χονγκ Κονγκ είναι ένα από τα ωραιότερα τοπία στον κόσμο. Οχι από τα φυσικά, αλλά από τα τεχνητά. Από τις 8 και μετά κάθε βράδυ τα κτίρια φωτίζονται, συνθέτοντας ένα σκηνικό μοναδικό. Σε ειδικές περιπτώσεις, ως φόντο εκτοξεύονται και πυροτεχνήματα. Τα καλύτερα σημεία για να απολαύσει κανείς αυτό το υπέροχο θέαμα είναι η προκυμαία Τσιμ Σα Τσούι και η πλατεία Γουάν Τσάι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ταξίδια εκδρομές δωρεάν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ