Μεταξύ «σφύρας και άκμονος» ο Σαμαράς - iefimerida.gr

Μεταξύ «σφύρας και άκμονος» ο Σαμαράς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρωτοφανής καθυστέρηση της Νέας Δημοκρατίας να εκδώσει ανακοίνωση για τις χθεσινές εξαγγελίες που ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος προφανώς μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Χρειάστηκε να κυκλοφορήσουν οι σημερινές εφημερίδες που επισήμαιναν ως τουλάχιστον παράδοξο το γεγονός ότι μόνον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είχε τοποθετηθεί επί των μέτρων για να εκδοθεί τελικά ανακοίνωση στις 7.30 το πρωί. Αλλά οι εντυπώσεις είχαν χαθεί καθώς εκτός των άλλων πολλοί βουλευτές του κόμματος απέφυγαν να αποδεχθούν προσκλήσεις για τα σημερινά τηλεοπτικά παράθυρα καθώς δεν υπήρχε «γραμμή».

Η ουσία είναι ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στην εξαιρετικά δυσχερή θέση να πρέπει -με βάση τις πάγιες θέσεις του κόμματός του- να υπερθεματίσει στο σύνολο σχεδόν των κυβερνητικών εξαγγελιών, κατηγορώντας απλώς τον κ. Γιώργο Παπανδρέου για αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

Ομως, ο κ. Αντώνης Σαμαράς γνωρίζει ότι αυτή τη χρονική περίοδο -με ανοικτό πάντα το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών- δεν τον συμφέρει, από μικροπολιτική άποψη, να υπερθεματίσει σε μέτρα τα οποία πλήττουν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες που διατηρούν ισχυρά ερείσματα και στον κομματικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας.

Αλλωστε, μόλις πριν λίγες ημέρες η τελική του απόφαση να στηρίξει τις αλλαγές στην ανώτατη παιδεία του άνοιξε ένα σημαντικό εσωκομματικό μέτωπο καθώς η νεολαία του κόμματός του προφανώς δεν συμφωνεί με την αλλαγή του status στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

Αν σε αυτό συνυπολογιστεί και το μέτωπο της λαϊκής δεξιάς που διατηρεί ισχυρές δυνάμεις και μέσα στην κοινοβουλευτική του ομάδα, εξάγεται αβίαστα το συμπέρασμα ότι η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση κινούμενη μεταξύ της ιδεολογικής της συνέπειας και της πολιτικής πραγματικότητας.

Με τον ίδιο τρόπο άλλωστε κινείται και σε μια σειρά άλλα καυτά ζητήματα, όπως αυτό της απελευθέρωσης των ταξί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ