O ηγέτης των τζιχαντιστών ζει και εξαπολύει απειλές: Ηχητικό ντοκουμέντο μετά τις φήμες για τραυματισμό του [βίντεο] - iefimerida.gr

O ηγέτης των τζιχαντιστών ζει και εξαπολύει απειλές: Ηχητικό ντοκουμέντο μετά τις φήμες για τραυματισμό του [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα ηχητικό ντοκουμέντο του αρχηγού της, η ISIS «απαντά» στους ισχυρισμούς του Λευκού Οίκου πως ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι τραυματίστηκε σοβαρά ή ακόμη και θανάσιμα από τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο βόρειο Ιράκ.

Ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι στο διάρκειας 10 λεπτών μήνυμά του δηλώνει «παρών» και καλεί τους μουσουλμάνους να προκαλέσουν εκρήξεις «στα ηφαίστεια του ιερού πολέμου» σε όλο τον κόσμο και προσθέτει πως οι μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου δεν θα σταματήσουν ποτέ να πολεμούν «ακόμη και εάν απομείνει μόνο ένας στρατιώτης».

Σημειώνεται, όμως, ότι στο μήνυμα δεν γίνεται καμία άμεση αναφορά στον επίμαχο βομβαρδισμό της Μοσούλης, εκεί που φερόταν να είχε τραυματιστεί.

Στο ηχογραφημένο μήνυμα ο Μπαγκντάντι ζητά από τους υποστηρικτές του στη Σαουδική Αραβία να πολεμήσουν εναντίον των ηγετών της χώρας αυτής που έχει ενταχθεί στον συνασπισμό εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. «Ω, τέκνα του αλ Χαραμέιν [...] η κεφαλή του φιδιού και το προπύργιο της αρρώστιας είναι εκεί [...] τραβήξτε τα σπαθιά σας και χωρίστε από τη ζωή, επειδή δεν πρέπει να υπάρχει ασφάλεια για τους Σαλούλ», ακούγεται να λέει, χρησιμοποιώντας μια υποτιμητική έκφραση για τους ηγέτες της Σαουδικής Αραβίας, λέγοντας πως είναι «προδότες», αλλά και για όσους εναντιώνονται στο Ισλαμικό Κράτος, αποκαλώντας τους «Εβραίους, σταυροφόρους αποστάτες… (και) διαβόλους», ενώ χαρακτηρίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της «τρομοκρατημένους, αδύναμους και ανίσχυρους».

Όπως μεταδίδει το BBC, το μήνυμα φαίνεται να είναι αυθεντικό και να έχει ηχογραφηθεί πρόσφατα. Ωστόσο, η αυθεντικότητά του δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Η φωνή που ακούγεται είναι παρόμοια με εκείνη σε μια άλλη ομιλία που έκανε ο Μπαγκντάντι σε ένα τέμενος της Μοσούλης, τον περασμένο Ιούλιο. Εκείνη ήταν και η τελευταία φορά που εμφανίστηκε και μίλησε δημοσίως. Αναλυτές θεωρούν ότι αποτελεί απάντηση στους ισχυρισμούς που ήθελαν νεκρό τον αλ-Μπαγκντάντι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ