Οι σοκολάτες ISIS μετονομάζονται γιατί θυμίζουν τους τζιχαντιστές -Μεγάλη ζημιά για την εταιρεία [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι σοκολάτες ISIS μετονομάζονται γιατί θυμίζουν τους τζιχαντιστές -Μεγάλη ζημιά για την εταιρεία [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) είχε πολύ μεγαλύτερες συνέπειες από αυτές που υπολογίζονται. Τελευταίο «θύμα» των τζιχαντιστών ήταν η βελγική εταιρεία παραγωγής σοκολάτας με την επωνυμία «ISIS».

Μέχρι και τη δημιουργία του Ισλαμικού Χαλιφάτου, εθεωρείτο μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρείας της χώρας, ωστόσο η επωνυμία της, που είναι πανομοιότυπη με τα αρχικά του χαλιφάτου που δημιούργησαν οι τζιχαντιστές στη Συρία και στο Ιράκ, έχει προκαλέσει κατακόρυφη πτώση των πωλήσεών της.

Οπως δήλωσε ο διευθυντής της επιχείρησης, Ignance Libeert, στο SBS News, οι πωλήσεις μειώθηκαν δραματικά αφότου το ISIS (Ισλαμικό Κράτος) έγινε πασίγνωστο έπειτα από τους online αποκεφαλισμούς Δυτικών. «Οταν είδαμε ότι οι παραγγελίες, οι οποίες σχεδιάζονται στην αρχή του Σεπτεμβρίου με προοπτική τα Χριστούγεννα, δεν γίνονταν ούτε από τις ΗΠΑ ούτε από το Ηνωμένο Βασίλειο, αναρωτηθήκαμε: “Τι συμβαίνει εδώ πέρα;”».

Αποτέλεσμα ήταν να ωθηθεί στην αλλαγή της επωνυμίας της, από «ISIS Chocolates» σε «Libeert». Για την εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1923, θα είναι η τρίτη αλλαγή επωνυμίας. Αρχικά ονομαζόταν «Italo Suisse» (Ιταλο-Ελβετική), αλλά πολύ γρήγορα επέλεξε τη «συγχώνευση» των δύο ονομάτων σε ISIS. Τελικά, από πέρυσι η εταιρεία έκοψε κάθε δεσμούς και με την Ιταλία και με την Ελβετία, και το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη συνεχή σύνδεσή της λόγω «συνωνυμίας» με τους μαχητές της ISIS την ώθησαν να μετονομαστεί σε «Libeert».

Δυστυχώς, βέβαια, για την εταιρεία, οι σοκολάτες με τη νέα ονομασία δεν θα είναι στα ράφια κατά τις εορτές των Χριστουγέννων, καθώς το εγχείρημα δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από τον Ιανουάριο του 2015. Ετσι, η επιχείρηση σχεδιάζει από τώρα τον τρόπο της δυναμικής επιστροφής της για την περίοδο των εορτών του Πάσχα.

Οι σοκολάτες ISIS μετονομάζονται γιατί θυμίζουν τους τζιχαντιστές -Μεγάλη ζημιά για την εταιρεία [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Οι σοκολάτες ISIS μετονομάζονται γιατί θυμίζουν τους τζιχαντιστές -Μεγάλη ζημιά για την εταιρεία [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Οι σοκολάτες ISIS μετονομάζονται γιατί θυμίζουν τους τζιχαντιστές -Μεγάλη ζημιά για την εταιρεία [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ