Πώς η γιόγκα μπορεί να βελτιώσει την παραγωγικότητα των εργαζομένων - iefimerida.gr

Πώς η γιόγκα μπορεί να βελτιώσει την παραγωγικότητα των εργαζομένων

Πώς η γιόγκα μπορεί να βελτιώσει την παραγωγικότητα των εργαζομένων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να μην είναι άμεσα προφανές το πώς οι πολύπλοκες και περίεργες στάσεις της γιόγκα ωφελούν την καριέρα σας, αλλά στην πραγματικότητα εξασφαλίζουν την καλύτερη απόδοση και παραγωγικότητα των εργαζομένων.

Μάλιστα, εταιρείες όπως η Nike και η HBO έχουν ήδη πιάσει το νόημα και προσφέρουν δωρεάν μαθήματα γιόγκα στους εργαζόμενους τους.

Αυτά είναι τα οφέλη της γιόγκα για τους εργαζόμενους και την καλύτερη λειτουργία της εταιρείας.

1. Καλύτερες σχέσεις με τους συναδέλφους
Βοηθά να βελτιώσετε τις σχέσεις σας με τους συναδέλφους σας. Η γιόγκα βοηθά καθαρίσετε το μυαλό σας, το οποίο σας επιτρέπει να έχετε περισσότερη κατανόηση στις προθέσεις των συναδέλφων σας και να είστε σε θέση να επιλέξετε τις καλύτερες αντιδράσεις σας για να ευθυγραμμιστούν με αυτές τις προθέσεις.

2. Δέχεστε πιο εύκολα τις αλλαγές
Ενα μεγάλο μέρος της γιόγκα αλλάζει την θέση του σώματος σας. Οι μεταβολές αυτές μπορεί να είναι πολύ δύσκολες και άβολες στην αρχή και απαιτούν πολλή βαθιά αναπνοή, αλλά τελικά θα τα καταφέρετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να ανταπεξέλθετε όταν υπάρχουν αλλαγές στο χώρο εργασίας ή νέες διαδικασίες. Θα είστε σε θέση να βρείτε την εσωτερική σας σταθερότητα πιο γρήγορα χάρη στη γιόγκα.

3. Γίνεστε πιο φιλόδοξοι
Θα συνειδητοποιήσετε ότι είστε ικανοί για περισσότερα απ' όσα φανταζόσασταν και αυτό θα εκτοξεύσει την καριέρα σας αφού θα νιώθετε ότι οι δυνατότητες σας είναι ατελείωτες.

4. Θα μάθετε να αποκλείετε τους περισπασμούς
Η γιόγκα σας μαθαίνει να επικεντρώνεστε στον εαυτό σας και να μπλοκάρετε όλα αυτά που σας αποσπούν την προσοχή από τον στόχο σας. Οταν εξασκηθείτε αρκετά σε αυτό, θα είστε σε θέση να το εφαρμόσετε και στην πραγματική σας ζωή και στο χώρο εργασίας σας, καταφέρνοντας να ολοκληρώσετε τις δουλειές σας ακόμα κι αν γίνεται πανικός γύρω σας.

5. Μειώνει το άγχος
Η γιόγκα βοηθά πραγματικά να επικεντρωθείτε στην αξία της εργασίας σας, όχι στην εμμονή για το αποτέλεσμα. Αυτό θα μεταφερθεί και στη δουλειά σας και θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε πάντα το αποτέλεσμα, οπότε δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε.

6. Βελτιώνει τη μνήμη
Σύμφωνα με σχετικές μελέτες, η πρακτική του διαλογισμού συσχετίζεται με βελτίωση της μνήμης. Η καλύτερη μνήμη οδηγεί σε μειωμένη διάσπαση της προσοχής, επομένως, θα σας βοηθήσει με την παραγωγικότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ