Η Νέα Υόρκη εξέλεξε τη νεότερη γυναίκα στα χρονικά του Κογκρέσου - iefimerida.gr

Η Νέα Υόρκη εξέλεξε τη νεότερη γυναίκα στα χρονικά του Κογκρέσου

Η Νέα Υόρκη εξέλεξε τη νεότερη γυναίκα στα χρονικά του Κονγκρέσου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελίζ Στέφανικ, η οποία είχε εργαστεί στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Τζορτζ Μπους του νεότερου (2001-2009).Μια 30χρονη Ρεπουμπλικανή έγινε χθες βράδυ η νεότερη Αμερικανίδα που εκλέγεται στο Κογκρέσο, όπου θα εκπροσωπεί την πολιτεία της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για την

Η Στέφανικ επικράτησε του αντιπάλου της των Δημοκρατικών, ενός κινηματογραφικού παραγωγού, στις ενδιάμεσες εκλογές της 4ης Νοεμβρίου, νικητής των οποίων αναδείχθηκε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα που διατηρεί τον έλεγχο στη Βουλή των Αντιπροσώπων και κυριαρχεί πλέον και στη Γερουσία.

Η νεαρή γυναίκα θα εκπροσωπεί μία βόρεια εκλογική περιφέρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης στη Βουλή των Αντιπροσώπων στην Ουάσινγκτον.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Ελίζαμπεθ Χόλτζμαν που είχε εκλεγεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων το 1972 σε ηλικία 31 ετών.

Τουλάχιστον 100 γυναίκες θα κατέχουν έδρες στο νέο Κογκρέσο, αριθμός ρεκόρ στα χρονικά του Σώματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ