O Τιμ Σκοτ γράφει ιστορία: Ο πρώτος έγχρωμος γερουσιαστής του Νότου μετά τον εμφύλιο - iefimerida.gr
ΚΟΣΜΟΣ 

O Τιμ Σκοτ γράφει ιστορία: Ο πρώτος έγχρωμος γερουσιαστής του Νότου μετά τον εμφύλιο

Οι ψηφοφόροι της Νότιας Καρολίνας, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, στέλνουν στη Γερουσία τον πρώτο έγχρωμο Αμερικανό που εκλέγεται στον Νότο μετά τον εμφύλιο πόλεμο στα τέλη του 1870, σύμφωνα με προβλέψεις των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων.

Ο 49χρονος Ρεπουμπλικανός Τιμ Σκοτ πέτυχε ιστορική νίκη στη νότια πολιτεία των ΗΠΑ, απ' όπου είχε αρχίσει ο αμερικανικός εμφύλιος το 1861.

Ο Σκοτ ήταν πρακτικά γερουσιαστής από τον Ιανουάριο του 2013, όταν είχε αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα προκάτοχό του, όμως δεν είχε εκλεγεί επίσημα.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά δίκτυα, είναι ο πρώτος έγχρωμος γερουσιαστής που εκλέγεται στον Νότο έπειτα από την περίοδο ανοικοδόμησης που ολοκληρώθηκε το 1877 με την αποχώρηση από τον Νότο των ομοσπονδιακών στρατευμάτων των ΗΠΑ.

Ο Σκοτ προερχόταν από ένα μη προνομιούχο περιβάλλον πριν επιτύχει στις επιχειρήσεις και την πολιτική. Είναι επί μακρόν υποστηρικτής συντηρητικών θέσεων και η νίκη του αναμένεται να επιτρέψει στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να διευρύνει την εκλογική του βάση πέραν των λευκών οπαδών του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ