Λοβέρδος: Οι καταλήψεις μειώνονται -Οι χαμένες ώρες θα αναπληρωθούν - iefimerida.gr

Λοβέρδος: Οι καταλήψεις μειώνονται -Οι χαμένες ώρες θα αναπληρωθούν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Kάμψη στο φαινόμενο των καταλήψεων διαπιστώνει ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας στoν ΑΝΤ1, παρατήρησε ότι οι καταλήψεις μειώνονται σταδιακά από χθες, υπερασπίστηκε τις κινητοποιήσεις ως μορφή έκφρασης της ελευθερίας, τόνισε ωστόσο ότι δεν πρέπει να χάνονται μαθήματα.

«Αν συνεχιστούν οι καταλήψεις, θα γίνουν αναπληρώσεις τα Σάββατα, κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών και αντί της πενθήμερης εκδρομής» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.

Σχετικά με την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, διευκρίνισε πως «δεν καλέσαμε εμείς την εισαγγελέα, απλώς υπενθυμίσαμε τι προβλέπεται για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών». Αναφερόμενος στο θέμα των κενών στα σχολεία, σημείωσε ότι «γίνονται προσπάθειες να καλυφθούν έστω και χωρίς χρήματα». Υποστήριξε ότι «οι μαθητές έχουν δίκιο, αλλά υπάρχει και το δίκιο μιας πολιτείας που δεν έχει χρήματα».

Μιλώντας για το ζήτημα της Τράπεζας Θεμάτων, τόνισε ότι δεν θα γίνουν αλλαγές και υπερασπίστηκε το σύστημα λέγοντας ότι «η Τράπεζα Θεμάτων προσπαθεί να αναπτύξει το κριτικό πνεύμα. Είναι θέματα που προσαρμόζονται στη διδακτέα ύλη».

Υπογράμμισε ότι «η διδακτέα ύλη θα μειωθεί» και ότι, σε αντίθεση με την περασμένη σχολική χρονιά που η Τράπεζα Θεμάτων δόθηκε στα σχολεία λίγο πριν από τις εξετάσεις, «φέτος θα δοθεί από τώρα και τα θέματα θα είναι προσαρμοσμένα στη διδακτέα ύλη».

Στόχος, υποστήριξε, «είναι να φύγουν οι μαθητές από τα φροντιστήρια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ