Οι ευκαιρίες στην αγορά ακινήτων -Φθηνότερα έως 60% στα ακριβά προάστια της Αθήνας [λίστα] - iefimerida.gr

Οι ευκαιρίες στην αγορά ακινήτων -Φθηνότερα έως 60% στα ακριβά προάστια της Αθήνας [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από έξι χρόνια ύφεσης, πολλά διαμερίσματα και οικόπεδα βγαίνουν στην κυριολεξία στο σφυρί, και μάλιστα στις ακριβές λεγόμενες περιοχές οι τιμές έχουν υποχωρήσει έως και 60%. Ενδεικτικό είναι πως οι μεγαλύτερες μειώσεις τιμών καταγράφονται στα ακριβά προάστια της Αθήνας, δηλαδή βόρεια και νότια, όπως στην Εκάλη, το Καστρί, τον Διόνυσο, τη Βουλιαγμένη και τη Γλυφάδα, όπου οι μειώσεις στις τιμές φτάνουν το 45%-60%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ημερησίας» για τη διαμόρφωση των τιμών των ακινήτων στις μεσαίες περιοχές της πρωτεύουσας (Χαλάνδρι, Βριλήσσια, Μελίσσια, Χολαργός, Παπάγου, Ελληνικό, Ηλιούπολη), οι τιμές έχουν υποχωρήσει μεν αλλά με μεγαλύτερη βραδύτητα. Δηλαδή, δεν μπορεί να πει κανείς ότι εκεί υπάρχουν οι «μεγάλες ευκαιρίες», αλλά ότι κάποιος μπορεί να βρει σπίτια φθηνότερα κατά 20%-30% σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα.

Στα δυτικά προάστια, για παράδειγμα, όπως σε Ελευσίνα, Μαγούλα, Μέγαρα, Νίκαια, Κορυδαλλό κ.λπ., πωλούνται καινούργια σπίτια στα επίπεδα των 1.000-1.200 ευρώ/τ.μ., αν και το κόστος κατασκευής, μαζί με την αγορά του οικοπέδου, κινήθηκε στα ίδια επίπεδα. Ωστόσο, οι εργολάβοι προτιμούν να δώσουν σε χαμηλές τιμές ορισμένα από τα διαμερίσματα που έχουν απούλητα και να κρατήσουν τα υπόλοιπα για καλύτερες ημέρες στην αγορά ακινήτων.

Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι της αγοράς υποστηρίζουν πως είναι μία πολύ καλή συγκυρία για όποιον διαθέτει ρευστό να προσωρήσει σε αγορά ακινήτων, αφού υπάρχει τεράστιο απόθεμα διαθέσιμων ακινήτων (υπολογίζονται σε 200-250 χιλιάδες) και οι αγοραστές είναι αυτοί που έχουν το «πάνω χέρι» στα παζάρια και τις διαπραγματεύσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ