Ανατρεπτική συνέντευξη τζιχαντιστή: Δεν αποκεφάλισε το Ισλαμικό Κράτος τους Φόλεϊ-Σότλοφ [βίντεο]

«Εμείς δεν σκοτώνουμε δημοσιογράφους». Αυτά είναι τα λόγια ενός τζιχαντιστή με ηγετικό ρόλο στον Λίβανο, ο οποίος μίλησε στο Russia Today και ανατρέπει όλα τα δεδομένα για τις δημόσιες εκτελέσεις των Τζέιμς Φόλεϊ και Κέβιν Σότλοφ.
«Δεν σκοτώνουμε δημοσιογράφους. Θεωρούμε ότι είναι απλώς διαμεσολαβητές και πιστεύουμε ότι είναι αθώοι. Ίσως υπάρχουν κάποιοι που προσποιούνται ότι είναι μέλη του ISIS και σκοτώνουν τους δημοσιογράφους» απάντησε στη ρεπόρτερ του πρακτορείου αναφορικά με τους αποκεφαλισμούς των δύο δημοσιογράφων που σόκαραν την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Ο ίδιος, πάντως, αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητά και περιορίστηκε στο να δηλώσει ότι «Εκπροσωπώ την τζιχάντ και είμαι μαχητής του Ισλαμικού Κράτους. Ο στόχος μας είναι να υπερασπιστούμε τα αδέρφια μας και την αδικία που υφίστανται στο Λιβανο».

Μιλώντας για την εκπαίδευση των τζιχαντιστών εξήγησε ότι γίνεται ανά 500 άτομα από ειδικούς και ανώτατα στελέχη του στρατού, των οποίων τα ονόματα δεν μπορεί να πει.

Η ρεπόρτερ του Russia Today, πάντως, σημείνει ότι η συνέντευξη τελείωσε ξαφνικά, όταν είπαν στην ίδια και τους συνεργάτες της ότι δεν μπορούν να μείνουν άλλο στο σπίτι, όπου συναντήθηκαν και θα τους οδηγούσαν με αυτοκίνητο, έξω από το χωριό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ