Αυστρία: Συνελήφθη ανήλικος Τούρκος 14 ετών που ετοίμαζε βομβιστική επίθεση - iefimerida.gr

Αυστρία: Συνελήφθη ανήλικος Τούρκος 14 ετών που ετοίμαζε βομβιστική επίθεση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανήλικος Τούρκος, ετών 14 (!) ο οποίος ετοίμαζε... βομβιστική επίθεση στην Αυστρία και ήθελε να ενταχθεί στους τζιχαντιστές, συνελήφθη από τις τοπικές αρχές.
Σύμφωνα με την αυστριακή αστυνομία, το αγόρι, ζούσε τουλάχιστον 8 χρόνια στην Αυστρία ενώ γίνονταν έρευνες εις βάρος του από τις αρχές του μήνα. Τέθηκε υπό κράτηση, αφού ομολόγησε στην αστυνομία τα σχέδιά του να πραγματοποιήσει μία βομβιστική επίθεση σε ένα δημόσιο χώρο και τη βούλησή του να ενταχθεί στις τάξεις των τζιχαντιστών στη Συρία
«Είχα διδαχθεί μόνος μου από το Διαδίκτυο να κατασκευάζω μη συμβατικούς εκρηκτικούς μηχανισμούς» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 14χρονος.

Ομολόγησε ακόμη, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι «πραγματοποίησε συγκεκριμένες έρευνες προκειμένου να μπορέσει να αγοράσει τα υλικά» και να κατασκευάσει μία βόμβα «και σχεδίαζε να πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό σε δημόσιους χώρους, όπως το σιδηροδρομικό σταθμό Βέστμπανχοφ στη Βιέννη», που είναι ο μεγαλύτερος σιδηροδρομικός σταθμός της πρωτεύουσας της Αυστρίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ