Μήνυμα Βενιζέλου από την Λευκωσία: Πρέπει να μάθει η Τουρκία να συνεργάζεται - iefimerida.gr

Μήνυμα Βενιζέλου από την Λευκωσία: Πρέπει να μάθει η Τουρκία να συνεργάζεται

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μήνυμα να δώσει η διεθνής κοινότητα μια καθαρή απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και στην Αγκυρα να συμμορφωθεί έστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος έφτασε στην Λευκωσία για επίσημη επίσκεψη.

«Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για την Κυπριακή Δημοκρατία αυτή, γιατί έχουμε την τουρκική πρόκληση, την αμφισβήτηση της ύπαρξης και της νομικής προσωπικότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος ο οποίος τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να δώσει μια καθαρή απάντηση, την οποία οφείλει να κατανοήσει η Τουρκία.

Χαρακτήρισε ως αναβαθμισμένη την συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου και επιχείρησε να καθησυχάσει την γείτονα χώρα: «Η τριμερής συνεργασία, δεν είναι μια εχθρική συνεργασία απέναντι στην Τουρκία. Είναι μια συνεργασία που έχει ως στόχο τη σταθεροποίηση και την ευημερία στην περιοχή.

Τόνισε δε ότι «όπως μπορούμε να συνεργαζόμαστε εμείς με την Αίγυπτο και φυσικά η Ελλάδα με την Κύπρο έτσι πρέπει και η Τουρκία να μάθει ότι υπάρχει η οδός της συναίνεσης, της συνεργασίας, του σεβασμού της διεθνούς νομιμότητας».

Η τριμερής συνεργασία Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό και αυτή είναι η τρίτη τριμερής υπουργική συνάντηση που γίνεται προκειμένου να προετοιμαστεί η πρώτη συνάντηση Κορυφής σε λίγες μέρες στο Κάιρο

Αύριο Τετάρτη πρωί ο Ευ. Βενιζέλος θα γίνει δεκτός από τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ