Βουλγαρία: 16.000 σπίτια χωρίς ρεύμα -Παρέλυσε η χώρα από την κακοκαιρία - iefimerida.gr

Βουλγαρία: 16.000 σπίτια χωρίς ρεύμα -Παρέλυσε η χώρα από την κακοκαιρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις και την έντονη χιονόπτωση η Βουλγαρία προσπαθεί να... επανέλθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς, ωστόσο τα προβλήματα παραμένεουν.

Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο bTV, ακόμη και σήμερα το πρωί, περισσότερα από 16.000 νοικοκυριά παρέμεναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Κλειστό είναι ακόμη το λιμάνι του Μπουργκάς εξαιτίας ισχυρών ανέμων και η περιοχή παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στην επαρχία του Χάσκοβο, όπου το "φούσκωμα" των ποταμών είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν περίπου 60 σπίτια, οι αρχές ξεκίνησαν την αποτίμηση των ζημιών προκειμένου να καταβληθούν αποζημιώσεις σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένουν ορεινές περιοχές στο Γκάμπροβο, όπου δεκάδες χωριά εξακολουθούν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, με το χιόνι να δυσχεραίνει το έργο των συνεργείων που προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Σήμερα δεν θα χτυπήσει το σχολικό κουδούνι για τα παιδιά στις περιοχές του Γκάμπροβο και του Σέβλιεβο καθώς οι περισσότεροι δρόμοι παραμένουν κλειστοί εξαιτίας του χιονιού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ