Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας την Τρίτη η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα - iefimerida.gr

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας την Τρίτη η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα είναι δρακόντεια. Θα τοποθετηθούν κάγκελα ενώ η πρόσβαση κοντά στην εξέδρα των επισήμων θα επιτρέπεται μόνο σε όσους θα έχουν πρόσκληση.

Μετά από σχετική ανακοίνωση, η μαθητική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 28 Οκτωβρίου στις 11:00 και θα έχει διάρκεια 45 λεπτά. Νωρίτερα στις 10:00 θα τελεστεί δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέτρα και φέτος θα... περιλαμβάνουν κάγκελα στην πλατεία Συντάγματος, ενώ στους επισήμους θα προσέρχονται μόνοι οι έχοντες πρόσκληση στα χέρια τους. Οι γονείς των μαθητών θα μπορούν να δουν τα παιδιά τους από την οδό Πανεπιστημίου, στο ύψος της Βουκουρεστίου με τις αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται παντού για την τήρηση της τάξης στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Την ίδια ημέρα, στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση παρουσία και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ενώ η μαθητική θα γίνει μία μέρα νωρίτερα. Τα ίδια μέτρα με τα τελευταία χρόνια θα ισχύσουν και εκεί με 2.000 αστυνομικούς να φρουρούν την παρέλαση. Οι πολίτες θα μπορούν να δουν την παρέλαση στην αρχή και στο τέλος της, ενώ κατά μήκος θα υπάρχουν κάγκελα.
Για πρώτη φορά φέτος εκτός από τα στρατιωτικά τμήματα και τα πολεμικά αεροσκάφη θα παρελάσουν και οι σκύλοι του Στρατού που είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για τη φύλαξη των στρατοπέδων. Οι στρατιωτικοί σκύλοι ανήκουν στο Γ' Κτηνιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης που εδρεύει στο στρατόπεδο «Γ. Μακρή» στη Θέρμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ