Ολα τα έκτακτα μέτρα στο λιμάνι του Πειραιά για τον Εμπολα: Αυστηροί έλεγχοι σε πλοία και πληρώματα - iefimerida.gr

Ολα τα έκτακτα μέτρα στο λιμάνι του Πειραιά για τον Εμπολα: Αυστηροί έλεγχοι σε πλοία και πληρώματα

Ολα τα έκτακτα μέτρα στο λιμάνι του Πειραιά για τον Εμπολα: Αυστηροί έλεγχοι σε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτακτα μέτρα πρόληψης μετάδοσης του ιού Εμπολα λαμβάνουν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά με επίκεντρο το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά.Ειδικότερα, κάθε πλοίο που θα καταπλέει στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά και ειδικότερα στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, Car Terminal και στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, θα παραμένει στο αγκυροβόλιο. Επιπλέον, ο πλοίαρχος θα συμπληρώνει μια ειδική φόρμα προτού επιτραπεί η αποβίβαση.

Στη φόρμα αυτή θα καταγράφονται τα τελευταία ταξίδια του πλοίου όχι μόνο με αναφορά στο λιμάνι απόπλου, αλλά και σε όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς, ακόμα και για ανεφοδιασμό, με την υποχρέωση αναγραφής λεπτομερώς της διάρκειας του ταξιδιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά «Με αυτό τον τρόπο θα γίνεται γνωστό εάν το πλοίο έχει προσεγγίσει σε λιμάνι ''ύποπτης'' χώρας για μετάδοση του ιού και πριν από πόσες ημέρες, δεδομένου ότι ο χρόνος επώασης και εκδήλωσης της ασθένειας είναι 21 ημέρες. Σε περίπτωση, που υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιο μέλος του πληρώματος έχει ή μπορεί να κινδυνεύει να ασθενήσει από τον Εμπολα θα ενημερώνεται άμεσα το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και το ΕΚΑΒ, ώστε να επιληφθούν σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο πρόληψης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ