Νέες προκλήσεις από την Αγκυρα: Τουρκική φρεγάτα σε απόσταση αναπνοής από την Κυπριακή ΑΟΖ - iefimerida.gr

Νέες προκλήσεις από την Αγκυρα: Τουρκική φρεγάτα σε απόσταση αναπνοής από την Κυπριακή ΑΟΖ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις της εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Νέα ανακοίνωση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων αργά το απόγευμα της Κυριακής αναφέρει ότι η φρεγάτα TCG «Gelibolu» (F 493) παρακολουθεί τις εργασίες του πλοίου γεωτρύπανου «Saipem 10000», που διενεργεί γεώτρηση στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» για λογαριασμό της κοινοπραξίας ΕΝΙ-Kogas.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, η φρεγάτα «Gelibolu» παρακολουθεί από απόσταση πέντε ναυτικών μιλίων (εννέα χιλιομέτρων).

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος θα υποδεχθεί στην Αθήνα τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη.

Με την ολοκλήρωση της κατ' ιδίαν συνάντησης, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Κύπρου. Στη συνέχεια, οι δύο υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο, οι οποίες έχουν προγραμματισθεί για τις 12:30 μετά το μεσημέρι.

Ο κ. Βενιζέλος, τέλος, θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ