Εκλογές θα ζητήσει ο Τσίπρας: «Οχι» του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού από αυτή τη Βουλή - iefimerida.gr

Εκλογές θα ζητήσει ο Τσίπρας: «Οχι» του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού από αυτή τη Βουλή

Εκλογές θα ζητήσει ο Τσίπρας: «Οχι» του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού από α
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όχι του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση εθνικού σκοπού από αυτή τη Βουλή, αναμένεται να πει με ξεκάθαρο τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ στην ομιλία του στη Βουλή απαντώντας έτσι στα σενάρια που κυκλοφορούν από στελέχη του ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά, τα οποία κάνουν λόγο για ανάγκη εθνικής συνεννόησης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αναφερθεί και πάλι στην κάθαρση που θα έρθει μόνο με εκλογές και νωπή λαϊκή εντολή για ισχυρή διακυβέρνηση. «Αυτή η κυβερνηση όταν αναζητά πιστοποιητικά βιωσιμότητας για ένα χρέος που δεν είναι βιώσιμο , τότε τι μπορεί να διαπραγματευτεί» λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγοντας στη βεβαιότητα ότι το χρέος χρησιμοποιήθηκε ως μοχλός επιβολής των μνημονιακών πολιτικών

Ο κ.Τσίπρας θα επιχειρήσει να αποδομήσει το αφήγημα της κυβέρνησης για έξοδο από το μνημόνιο και επιστροφή στην «κανονικότητα» υπενθυμίζοντας ότι παραμένουν εδω, είτε ως νόμοι είτε ως δεσμεύσεις και προαπαιτούμενα, καυτά ζητήματα όπως οι ομαδικές απολύσεις και κατάργηση των τριετιών. Ενώ επίθεση αναμένεται και για την επιλογή Σαμαρα-Βενιζέλου να μην συνταχθούν με Παρίσι και Ρώμη που αυτή τη στιγμή εμφανίζουν τη διάθεση να αντιταχθούν στη σκληρή λιτότητα που προκρίνει το Βερολίνο. Με βάση αυτό αναμένεται να επιστρεψει ο χαρακτηρισμός περί «Μερκελιστών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ