Καμία βοήθεια στην Ελλάδα λέει το 49% των Φιλανδών - iefimerida.gr

Καμία βοήθεια στην Ελλάδα λέει το 49% των Φιλανδών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ποσοστό των Φινλανδών οι οποίοι αντιτίθενται στο πακέτο στήριξης της Ελλάδας είναι υψηλότερο από το ποσοστό όσων τάσσονται υπέρ της συμφωνίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα.

Το 49% όσων ερωτήθηκαν τάχθηκαν εναντίον του πακέτου, έναντι ενός ποσοστού 34% που τάχθηκε υπέρ, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της οικονομικής εβδομαδιαίας εφημερίδας Talousel?m?.

Το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ αυτών που αντιτίθενται στο πακέτο εντοπίζεται στις τάξεις των ψηφοφόρων του εθνικιστικού κόμματος των Αληθινών Φινλανδών. Σχεδόν το 90% των υποστηρικτών του κόμματος αντιτίθεται στο νέο ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης στην Ελλάδα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση.

Το υπόλοιπο 17% όσων ερωτήθηκαν δήλωσε αναποφάσιστο. Στην έρευνα, που έγινε στο Διαδίκτυο την περασμένη εβδομάδα, συμμετείχαν 1.036 άνθρωποι και το ποσοστό σφάλματος είναι ±2,5%.

Η Φινλανδία απαίτησε η συνεισφορά της στο νέο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας να καλύπτεται από εγγυήσεις εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και η συμφωνία που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από άλλες χώρες-μέλη της ευρωζώνης. Οι προσπάθειες για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ