Τα καφενεία της Αθήνας: Μια έκθεση βιώματος αλλά και νοσταλγίας στην καρδιά της πόλης [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα καφενεία της Αθήνας: Μια έκθεση βιώματος αλλά και νοσταλγίας στην καρδιά της πόλης [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χώροι δημόσιου βίου, χώροι φορτισμένοι με πραγματικά περιστατικά ζωής, άλλοτε με την ευλογία του ελεύθερου χρόνου και της χαλαρής κουβέντας, άλλοτε των κρίσιμων αποφάσεων, τα καφενεία είναι συνδεμένα με την κουλτούρα δημόσιας ζωής των Αθηναίων. Απόλυτα. Ακόμη και ιστορικά. Ετσι έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον η έκθεση με τίτλο «Τα Καφενεία της Αθήνας» που παρουσιάζεται από σήμερα στην αίθουσα τέχνης του Ιανού με έργα ζημαντικών σύγχρονων ζωγράφων. Την έκθεση επιμελείται η Ιρις Κρητικού.

(Ελεάννα Μαρτίνου)

Ομως τα καφενεία δεν μας μιλάνε μόνο από το βάθος του παρελθόντος με τη νοσταλγική διάσταση. Δεν είναι μόνο τα ιστορικά στέκια της Ομόνοιας, των Χαυτείων, της Πανεπιστημίου, του Κολωνακίου και της Πλατείας Συντάγματος όπως ο Ζαχαράτος και η Δεξαμενή ή τα θρυλικά Βυζάντιο, Brazilian και Zonars που φιλοξένησαν πλήθος καλλιτεχνικών, πολιτικών και κοινωνικών συζητήσεων που έχουν πάρει ακόμη και διάσταση θρύλου. Ακόμη και σήμερα πολλά καφενεία και καφέ λειτουργούν έτσι, μερικές φορές κρατώντας και ένα νήμα με την ιστορία και το παρελθόν όπως το Φίλιον και η Βιβλιοθήκη, το Da Capo και η Λυκόβρυση αλλά και τα καφενεία των Εξαρχείων και της Πλάκας ή της Πλατείας Βικτωρίας και τόσα ακόμη.

(Μηνάς Καμπιτάκης)
Την έκθεση, κάτω από αυτή τη δυναμική και συνάμα ιστορική σύλληψη, επιμελειται η ιστορικός τέχνης Ιρις Κρητικού, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση όχι μόνο της έκθεσης αλλά συνολικά της IANOS Αίθουσα Τέχνης έχει η Μικρή Αρκτος.

(Γεωργία Μπιάτσου)
Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι:
Δάφνη Αγγελίδου, Χριστίνα Ακτίδη, Έλενα Ακύλα, Ειρήνη Βογιατζή, Ανδρέας Γεωργιάδης, Φραγκίσκος Δουκάκης, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Μηνάς Καμπιτάκης, Βασίλης Λιαούρης, Νεκτάριος Μαμάης, Ελεάννα Μαρτίνου, Χαρίτων Μπεκιάρης, Παναγιώτης Μπελντέκος, Άννα Μπίλη, Γεωργία Μπλιάτσου, Γεύσω Παπαδάκη, Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος, Βασίλης Πέρρος, Στέλιος Πετρουλάκης, Ελιάννα Προκοπίου, Γιώργος Σαλταφέρος, Δημήτρης Σαρασίτης, Αντώνης Στάβερης, Μαρίνα Στελλάτου, Πάβλος Χαμπίδης, Αθηνά Χατζή.

(Ελενα Ακύλα)



(Μαρίνα Στελλάτου)

(Ειρήνη Βογιατζή)

IANOS Αίθουσα Τέχνης, Σταδίου 24
Ώρες λειτουργίας: Δευ - Παρ: 10:00 - 21:00, Σαβ: 10:00-18:00

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ