Ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι στις γειτονιές της Αθήνας: Η αρχή από τον Αγιο Παντελεήμονα [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι στις γειτονιές της Αθήνας: Η αρχή από τον Αγιο Παντελεήμονα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τον Αγιο Παντελεήμονα ξεκίνησε ο Σταύρος Θεοδωράκης την περιοδεία του στις γειτονιές της Αθήνας, όπου μίλησε με συγκεντρωμένους κατοίκους και απάντησε στις ερωτήσεις τους.Ο επικεφαλής του Ποταμιού τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης ενός συντονιστικού φορέα για τη μετανάστευση, ο οποίος θα συντονίσει τις κρατικές υπηρεσίες, αλλά και θα εξοικονομήσει χρήματα.

Σημείωσε ακόμη την ανάγκη να υπάρξει πολιτική για κοινωνική ένταξη μεταναστών και προσφύγων σε όλες τις πόλεις, ανάλογα με τον πληθυσμό, εξηγώντας, παράλληλα, τους όρους υπό τους οποίους οι μετανάστες και πρόσφυγες θα μπορούν να μείνουν στη χώρα.

«Να μιλάνε τη γλώσσα μας και να αποδέχονται τις ευρωπαϊκές αξίες. Η ισότητα των γυναικών, η εκπαίδευση των παιδιών (αγοριών και κοριτσιών), είναι όροι απαράβατοι γι αυτούς που θέλουν να ζουν στην Ελλάδα», ενώ «προϋπόθεση για τη νομιμοποίηση και την παραμονή στη χώρα όλης της οικογένειας πρέπει να είναι η φοίτηση των ενηλίκων σε δημόσιες μονάδες εκμάθησης ελληνικής γλώσσας και η σχολική εκπαίδευση των παιδιών των μεταναστών» σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Αναφορικά με την άγνοια που επιδεικνύουν οι παλιοί πολιτική για τα προβλήματα της Αθήνας ο Σταύρος είπε: «Εάν έχεις γεννηθεί, μεγαλώσει και παραμείνει στα πούπουλα, ποτέ δεν θα καταλάβεις πως χτυπά η καρδιά του Αγίου Παντελεήμονα».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι στις γειτονιές της Αθήνας: Η αρχή από τον Αγιο Παντελεήμονα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Μεγάλη συζήτηση έγινε και για το νέκρωμα της περιοχής με τον Σταύρο να επισημαίνει: Πρέπει να κρατήσουμε τα παιδιά μας στη χώρα, να μην φεύγουν στο εξωτερικό, να ανθήσει και πάλι η επιχειρηματικότητα σε γειτονιές όπως ο Αγιος Παντελεήμονας για να αναστηθεί η μεσαία τάξη.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι στις γειτονιές της Αθήνας: Η αρχή από τον Αγιο Παντελεήμονα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Οι επισκέψεις αυτές θα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες καθώς όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης «κάθε Κυριακή θα συναντάμε τους φίλους μας και θα συζητάμε τα προβλήματά τους».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι στις γειτονιές της Αθήνας: Η αρχή από τον Αγιο Παντελεήμονα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ