Τραγική γκάφα από τον Ιρακινό στρατό: Εριξε προμήθειες και πυρομαχικά στους τζιχαντιστές και όχι στις δυνάμεις του - iefimerida.gr

Τραγική γκάφα από τον Ιρακινό στρατό: Εριξε προμήθειες και πυρομαχικά στους τζιχαντιστές και όχι στις δυνάμεις του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γκάφα μεγατόνων έκαναν οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας του Ιράκ, καθώς, έριξαν προμήθειες και πυρομαχικά που προορίζονταν για τις κυβερνητικές δυνάμεις και τους κατοίκους επαρχίας του Ιράκ σε περιοχή την οποία ελέγχουν οι τζιχαντιστές.Τα πυρομαχικά φαίνεται πως κατέληξαν στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία το λάθος έχουν ήδη επιβεβαιώσει δύο Ιρακινοί αξιωματούχοι, οι οποίοι παραδέχθηκαν ότι τρόφιμα, νερό και πολεμοφόδια κατέληξαν στα χέρια του εχθρού.

«Οι στρατιώτες αυτοί είχαν τεράστια ανάγκη των προμηθειών αυτών», δήλωσε ο Ιρακινός βουλευτής, Χακίμ αλ-Ζαμίλι στο δίκτυο NBC. Μάλιστα, κατηγόρησε τον ιρακινό στρατό για απειρία και λάθος χειρισμούς των υπευθύνων.

Η γκάφα φαίνεται πως σημειώθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου ενώ τονίζεται πως οι πιλότοι της αεροπορίας δεν έχουν ούτε εμπειρία ούτε πολλές ώρες πτήσης στο ενεργητικό τους

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ