Στα... κάγκελα ο Σαμαράς από τα «γαλάζια» βέλη: Γιατί του ζητούν να παραιτηθεί - iefimerida.gr

Στα... κάγκελα ο Σαμαράς από τα «γαλάζια» βέλη: Γιατί του ζητούν να παραιτηθεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με... κινούμενη άμμο μοιάζει το πολιτικό σκηνικό για τον Πρωθυπουργό, οποίος τελεί υπό καθεστώς ασφυκτικών πιέσεων τα τελευταία 24ωρα. Από τη μια έχει να αντιμετωπίσει την τρόικα και τις απαιτήσεις της,- ενώ «καίγεται» για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων πριν το τέλος του έτους - και από την άλλη ένα ζοφερό ενδοκυβερνητικό κλίμα που διανθίζεται καθημερινά είτε με επεισόδια (τύπου Χαρδούβελη- Λαζαρίδη) είτε με φημολογία περί παραίτησης υπουργών (όπως της κυβερνητικής εκπροσώπου) είτε με το άγχος της εκλογής ή μη προέδρου της Δημοκρατίας και άρα πρόωρων εκλογών.

Στο μέγαρο Μαξίμου επικρατεί νευρικότητα μετά την νέα δήλωση πολιτικού στελέχους – και μάλιστα βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας – που τον καλεί επί της ουσίας να παραιτηθεί.

Ο «καραμανλικός» Γιώργος Βλάχος, έσπευσε να δηλώσει πως πως αν τα πράγματα δυσκολέψουν και οδηγηθούμε σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας «είναι προφανές ότι το ζήτημα του Πρωθυπουργού θα ξεκινούσε από μηδενική βάση».

Μια δήλωση που άναψε... φωτιές στο πρωθυπουργικό περιβάλλον καθώς είναι η δεύτερη μέσα σε λίγα 24ωρα.

Υπενθυμίζεται ότι και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ζήτησε την παραίτηση Σαμαρά και τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, προκαλώντας την αντίδραση του γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο οποίος του ζήτησε να «αφήσει τις τσάμπα μαγκιές».

Δεν είναι λίγοι όσοι ψιθυρίζουν ότι «είμαστε ενώπιον συντονισμένων κινήσεων».

Ο Πρωθυπουργός έχει πάντως στο συρτάρι του εισηγήσεις της... πεπατημένης: Να κάνει ριζικό ανασχηματισμό – με αφορμή την επιβεβλημένη αντικατάσταση Αβραμόπουλου στο υπουργείο Άμυνας - σε μια ύστατη προσπάθεια να ανατρέψει το κλίμα.

Αλλά και πιο... τολμηρές, που του ζητούν να πάει σε πρόωρες εκλογές μέσα στο χειμώνα για να αποφύγει τις συνέπειες ενός μπλακ άουτ στο θέμα της τρόικας και της διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ