Νέο μαγνητοσκοπημένο μήνυμα με Βρετανό όμηρο των τζχαντιστών: Ομπάμα η στρατηγική σου είναι απογοητευτική [βίντεο] - iefimerida.gr

Νέο μαγνητοσκοπημένο μήνυμα με Βρετανό όμηρο των τζχαντιστών: Ομπάμα η στρατηγική σου είναι απογοητευτική [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο βίντεο με τον Βρετανό όμηρο Τζον Κάντλι έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάρτου. Ο Βρετανός φωτορεπόρτερ εμφανίζεται για τρίτη φορά να μιλά στην κάμερα στη λογική ενός δελτίου ειδήσεων, ασκώντας προπαγάνδα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κάντλι αναφέρεται στον εαυτό του ως «ο Βρετανός υπήκοος, εγκαταλελειμμένος από την κυβέρνησή του και μακρόχρονος αιχμάλωτος του Ισλαμικού Χαλιφάτου». Για ακόμα μία φορά ασκεί κριτική στη βρετανική κυβέρνηση και εξαπολύει δριμεία επίθεση στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Στην πρώτη αφενός γιατί όπως υποστηρίζει υπό το άγρυπνο βλέμμα των τζιχαντιστών, δεν κάνει τίποτα για να τον απελευθερώσει και στο δεύτερο γιατί η στρατηγική που ακολουθεί για την εξολόθρευση του Ισλαμικού Χαλιφάτου είναι «απογοητευτικά προβλεπόμενη».

Παράλληλα, ο Κάντλι αναφερόμενος στην παροχή εξοπλισμού στους Σύρους αντάρτες από τους δυτικούς, τονίζει ότι είναι «σε μεγάλο βαθμό άχρηστη» και πως τα περισσότερα όπλα που προέρχονται από τη Δύση θα καταλήξουν στη μαύρη αγορά, και κατά συνέπεια στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Επιπλέον, ο Βρετανός φωτορεπόρτερ αναφέρεται και πάλι στις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές τονίζοντας πως «η αεροπορική επιδρομή είναι καλή στο να χτυπάς συγκεκριμένους στόχους, αλλά όχι χρήσιμη για να κατακτήσεις έδαφος». Ετσι, επισημαίνει ότι οι εναέριες επιχειρήσεις θα προκαλέσουν περαιτέρω ανασφάλεια στη Δύση.

Παράλληλα αναφέρεται στην ISIS και διαψεύδει ότι οι τζιχαντιστές σκότωσαν χριστιανούς και μέλη των Γεζίντι. Προσθέτει επίσης ότι η οργάνωση δεν σκοτώνει ούτε μουσουλμάνους.

Ο Βρετανός όμηρος καταλήγει στην ομιλία του λέγοντας ότι το Ισλαμικό Χαλιφάτο «ανυπομονεί να γνωρίσει τον υπό κατασκευή στρατό του Ομπάμα». Ο Κάντλι «κλείνει» το βίντεο με τη φράση: «Παρακολουθείστε με ξανά στην επόμενη αναμετάδοση».

Στο πρώτο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα με τον Βρετανό όμηρο, το Ισλαμικό Χαλιφάτο -δια στόματος του αιχμαλώτου του- ανέφερε ότι θα κυκλοφορήσει μια σειρά από βίντεο στα οποία θα παρουσιαστούν η φιλοσοφία και δράση της οργάνωσης ενώ θα αιτιολογηθεί και για ποιο λόγο είναι άσκοπες τυχόν επιθέσεις κατά αυτής. Στο δεύτερο βίντεο, ο Κάντλι προειδοποιούσε τις ΗΠΑ για «νέο Βιετνάμ».

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η εξωτερική εμφάνιση (μάκρος μαλλιών και γεννιού) του απαχθέντα είναι σχεδόν πανομοιότυπη στα τρία βίντεο που υποδηλώνει ότι αυτά τραβήχτηκαν με μικρή χρονική διαφορά μεταξύ τους, πιθανώς και την ίδια ημέρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ