Η Μπριζίτ Μπαρντό έκλεισε τα 80 και συνεχίζει να προκαλεί -Η καριέρα της, οι φιλοζωικές ανησυχίες και οι απόψεις περί ακροδεξιάς [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Μπριζίτ Μπαρντό έκλεισε τα 80 και συνεχίζει να προκαλεί -Η καριέρα της, οι φιλοζωικές ανησυχίες και οι απόψεις περί ακροδεξιάς [εικόνες]

Η Μπριζίτ Μπαρντό έκλεισε τα 80 και συνεχίζει να προκαλεί -Η καριέρα της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εγινε η μούσα των μεγαλύτερων καλλιτεχνών της εποχής της, ήταν σύμβολο του σεξ για δεκαετίες και έγινε παγκοσμίως γνωστή καθώς έφερε την επανάσταση στη σεξουαλική απελευθέρωση των γυναικών παρόλο που μεγάλωσε σε μία συντηρητική εποχή.

Ο λόγος για τη Μπριζίτ Μπαρντό, τη Γαλλίδα ηθοποιό και τραγουδίστρια, γνωστή και ως «μπεμπέ» από τα αρχικά της BB. Η «μπεμπέ» έκανε τα πρώτα της βήματα στον κινηματογράφο σε ηλικία 18 ετών. Το 1953 έχει την πρώτη και μοναδική της εμπειρία στο θέατρο. Η μεγάλη άνοδος στη καριέρα της όμως έγινε το 1956, όταν σε ηλικία 22 ετών κατάφερε να γίνει διεθνές σύμβολο του σεξ, χάρις στο φιλμ του Ροζέ Βαντίμ «Και ο Θεός... έπλασε τη γυναίκα».

Η ταινία αυτή την καθιέρωσε ως την πιο ποθητή γυναίκα στον κινηματογράφο για την εποχή της, χαρακτηρισμός που την ακολούθησε στις δεκαετίες του 50΄και του 60΄.

Πλέον είναι 80 ετών και παρόλο που έχουν περάσει 40 χρόνια από την τελευταία της ταινία, καταφέρνει να κοσμεί τα πρωτοσέλιδα περιοδικών και εφημερίδων τόσο για τους αγώνες της για τα ζώα, όσο και για τις δηλώσεις της για τη γαλλική ακροδεξιά.

Πρόσφατα παραχώρησε μία συνέντευξη στο περιοδικό «Paris Match» και σχολίασε μεταξύ άλλων και τα γαλλικά πολιτικά πράγματα. Μόνο που οι απόψεις της σοκάρουν, καθώς εμφανίζεται να είναι οπαδός της Μαρίν Λεπέν και μάλιστα να την χαρακτηρίζει ως την «Ζαν Ντ' Αρκ του 21ου αιώνα». «Πιστεύω πως είναι η η Ζαν Ντ' Αρκ του 21ου αιώνα» είπε συγκεκριμένα η Μπριζίτ Μπαρντό και συμπλήρωσε: «Είμαι μια γνήσια Γαλλίδα και είμαι περήφανη γι' αυτό. Θρηνώ για το γεγονός ότι η όμορφη πατρίδα μου βρίσκεται σε τέτοια παρακμή σε όλα τα επίπεδα». Για τη Μαρίν Λεπέν η Μπαρντό είπε ακόμη ότι ελπίζει να είναι ο «σωτήρας της Γαλλίας».

Μάλιστα, ο τελευταίος της σύζυγος είναι ένας πάμπλουτος βιομήχανος και υποστηρικτής του ακροδεξιού κόμματος της Λεπέν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ