Σε στάση αναμονής οι ταξιτζήδες - iefimerida.gr

Σε στάση αναμονής οι ταξιτζήδες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κατάσταση αναμονής εξακολουθούν να βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ταξί, ενόψει της ανακοίνωσης του σχετικού νομοσχεδίου που προωθεί το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους.

Στη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιείται σήμερα σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Νίκος Λυμπερόπουλος τόνισε ότι κλάδος αναμένει τις προτάσεις του υπουργού Γιάννη Ραγκούση και άφησε να εννοηθεί ότι μέχρι τότε δεν θα πραγματοποιηθεί νέος γύρος κινητοποιήσεων, λέγοντας όμως ότι οι ιδιοκτήτες ταξί βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν και μίλησαν:

- Ο τομεάρχης Μεταφορών της ΝΔ Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος αφού άσκησε αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί και τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης του επαγγέλματος, αλλά με κανόνες.

- Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, που επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να εκδοθεί καμία νέα άδεια αν δεν ψηφιστεί από τη βουλή το νομοσχέδιο που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο.

- Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τόνια Αντωνίου, η οποία κατά καιρούς έχει ασκήσει σκληρή κριτική κατά του Γιάννη Ραγκούση. Η κ. Αντωνίου υποστήριξε ότι με το Προεδρικό Διάταγμα Ρέππα είχε βρεθεί η χρυσή τομή και τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης με κανόνες.

- Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ταξί της Ιρλανδίας, που τόνισε ότι η απελευθέρωση του κλάδου που πραγματοποιήθηκε στη χώρα του το 2000 αποδείχθηκε καταστροφική, οδήγησε πολύ κόσμο στην ανεργία, αλλά και σε τουλάχιστον 15 αυτοκτονίες. Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας, πρόσθεσε, αναγκάστηκε να φέρει στη βουλή νέο νομοσχέδιο, το οποίο μεταξύ άλλων λαμβάνει υπόψη και τα πληθυσμιακά κριτήρια.

Οι εργασίες της ημερίδας συνεχίζονται και αναμένεται να ολοκληρωθούν αργά το απόγευμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ