Η Σλοβενία μπήκε στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους εν αγνοία της - iefimerida.gr

Η Σλοβενία μπήκε στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους εν αγνοία της

Η Σλοβενία μπήκε στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους εν αγνοία της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μίρο Τσέραρ, δήλωσε την Πέμπτη πως η κυβέρνησή του δεν ενημερώθηκε επίσημα για τη συμπερίληψη της χώρας στη λίστα των κρατών που συγκροτούν τον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ανέφερε μάλιστα ότι για οποιαδήποτε μελλοντική δράση σε αυτόν τον συνασπισμό θα πρέπει να αποφασίζει η κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Τσέραρ τόνισε πως σε κάθε περίπτωση η Σλοβενία είναι κατά της τρομοκρατίας και είπε ότι η Λιουμπλιάνα θα διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι μπήκε στη λίστα χωρίς να ενημερωθεί, εξηγώντας παράλληλα όμως πως δεν είναι αρνητικό να είναι στη λίστα.

«Πρέπει να εκφράσουμε κάποιου είδους διαμαρτυρία, δεν είναι πρέπον να συναινούμε η χώρα μας να τοποθετείται οπουδήποτε, χωρίς να το γνωρίζουμε και χωρίς να δίνουμε τη συγκατάθεσή μας» είπε.

Ο Σλοβένος πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει αφού εξετάσει διεξοδικά το θέμα και απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετάσχει η Σλοβενία σε στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Διευκρινίσεις από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Η ένταξη στον κατάλογο του διεθνή συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών δεν σημαίνει και άμεση στρατιωτική εμπλοκή. Αυτό διευκρίνισε με ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεν, σημειώνοντας πως στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της οργάνωσης περιλαμβάνονται η στρατιωτική υποστήριξη των συμμάχων στο Ιράκ, η διακοπή ροής ξένων μαχητών, μέτρα που στοχεύουν στη διακοπή χρηματοδότησής της, αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, και απονομιμοποίηση της ιδεολογίας της ISIS.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Σλοβενίας αναφέρουν ότι το θέμα αυτό θυμίζει την αμφιλεγόμενη Διακήρυξη του Βίλνιους του 2003 με την οποία δέκα χώρες της Ανατολικής Ευρώπης υποστήριξαν τη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ