Guardian: Τι ωραίος τρόπος να κρατηθεί ζωντανή η αρχαία Ελλάδα! -Αφιέρωμα στην έκθεση του ΝΕΟΝ που αρχίζει σήμερα στη Ρωμαϊκή Αγορά [εικόνες] - iefimerida.gr

Guardian: Τι ωραίος τρόπος να κρατηθεί ζωντανή η αρχαία Ελλάδα! -Αφιέρωμα στην έκθεση του ΝΕΟΝ που αρχίζει σήμερα στη Ρωμαϊκή Αγορά [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την Αθήνα έτοιμη να βιώσει μια μοναδική εμπειρία σύγχρονης τέχνης από σήμερα καθώς αρχίζει η έκθεση του ρηξικέλευθου, κορυφαίου Tino Sehgal στη Ρωμαϊκή Αγορά, από τον ΝΕΟΝ, με επίκεντρο την περιπατητική φιλοσοφία, η εφημερίδα Guardian δεν κρύβει ήδη τον ενθουσιασμό της καταλήγοντας «τι σπουδαίος τρόπος για να κρατήσεις ζωντανή την αρχαία Ελλάδα!».
Ο Johnathan Jones αναρωτιέται « πως κρατάς ζωντανό τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό στον 21ο αιώνα; Η νέα έκθεση – ή δρώμενο ή όπως αλλιώς επιθυμεί ο καλλιτέχνης να αποκαλείτε η δουλειά του που έχει σχέση με την κοινωνική αλληλεπίδραση- του Tino Sehgal πραγματοποιείται στη Ρωμαϊκή Αγοά. Ο Βερολινέζος καλλιτέχνης στο παρελθόν προκάλεσε αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων στο Turbine Hall της Tate Modern και ήταν υποψήφιος για το βραβείο Turner. Τώρα φέρνει την εξαιρετική δουλειά του στην αρχαία πόλη της οποίας το πιο διάσημο έργο τέχνς ως τώρα είναι ο Παρθενώνας.»

Ο αθρογράφος εστιάζει σε αυτή την ωμή συνάντηση μεταξύ του παλιού και του νέου. «Ομως πραγματικά ο Sehgal ταιριάζει μοναδικά στην Αθήνα και την ιστορία της. Η δουλειά του και η έκθεσή του συνδέονται έξυπνα με την πολιτιστική κλασική κληρονομιά που γεννήθηκε σε ατή την πόλη.» Το άθρο συνεχίζει με εκτενή αναφορά στον Σωκράτη, τον Πλάτωνα και τη δουλειά του Tino Sehgal.

Η έκθεση του Tino Sehgal που παρουσιάζει ο ΝΕΟΝ αρχίζει στις 25 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει ως τις 28 Οκτωβρίου. Απλώνεται μέσα στη Ρωμαϊκή Αγορά από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ αλλά και μέσα στο κτήριο που βρίσκεται στη Μάρκου Αυρηλίου 5 και Λυσίου, από τις 4 το απόγευμα ως τις 10 το βράδυ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ