Reuters: Η αναβάθμιση της Ελλάδας από την S&P είναι μια ώθηση για την κυβέρνηση - iefimerida.gr

Reuters: Η αναβάθμιση της Ελλάδας από την S&P είναι μια ώθηση για την κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ελληνικά ομόλογα έφτασαν στα χαμηλότερα επίπεδα τη Δευτέρα, με το άνοιγμα των αγορών, ως αποτέλεσμα της αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας από την Standard and Poor's, την περασμένη Παρασκευή.

Όπως σημειώνει το Reuters, αυτή η αναβάθμιση (από Β- σε Β) ουσιαστικά δηλώνει πως η Ελλάδα παραμένει σε τροχιά εξόδου από την εξαετή ύφεση. Όπως αναφέρει, με την αναβάθμιση αυτή η S&P ευθυγραμμίστηκε με τις αποτιμήσεις των άλλων οίκων και αποτελεί μια ώθηση για την εύθραυστη κυβέρνηση της Ελλάδας.

Η Ελλάδα επιδιώκει να εξέλθει από το πρόγραμμα διάσωσης και αναμένεται να κάνει διαπραγματεύσεις, μέσα στο έτος, με τους δανειστές για την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, ενώ την ίδια στιγμή ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του ότι δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο βοήθειας, σημειώνει το Reuters.

Το ελληνικό 10ετές ομόλογο έπεσε τρεις μονάδες βάσης και έφτασε στο 5,7% με το άνοιγμα των αγορών τη Δευτέρα, τη στιγμή που τα αντίστοιχα ομόλογα της Ευρωζώνη ακολούθησαν σταθεροποιητικές ή ανοδικές τάσεις.

Όπως εξήγησε ο στρατηγικός αναλυτής της Commerzbank, Ράινερ Γκούντερμαν: «Η υπεραπόδοση της Δευτέρας εξηγείται από την πρόσφατη αναβάθμιση, αν και ήταν αναμενόμενη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ