Στη φυλακή της Βοστόνης Λαρισαίος «εγκέφαλος» σπείρας που εξαπατούσε πελάτες και ξέπλενε χρήματα - iefimerida.gr

Στη φυλακή της Βοστόνης Λαρισαίος «εγκέφαλος» σπείρας που εξαπατούσε πελάτες και ξέπλενε χρήματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Τρίτη το δικαστήριο της Βοστόνης καταδίκασε έναν Ελληνα που κατάγεται από τη Λάρισα για τη δράση του σε κύκλωμα εξαπάτησης που στη συνέχεια ξεπλενε χρήματα.

Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ της πόλης, masslive.com, πρόκειται για τον 49χρονο Ευριπίδη Γεωργιάδη που μαζί με τους τρεις συνεργούς του (καταδικάστηκαν και αυτοί) υποδύονταν τους εκπροσώπους μεγάλης εταιρείας κεφαλαίων από το Λουξεμβούργο που στόχο είχε να επενδύσει σε καινοτόμες ιδέες στο χώρο του προγραμματισμού.

Το κύκλωμα είχε κύκλος «εργασιών» που έφτανε στα 7,9 εκατ. δολάρια, καθώς είχε καταφέρει να εξαπατήσει αρκετούς προγραμματιστές που δήλωναν συμμετοχή με αζημίωτο για να πάρουν μέρος σε αυτά τα επενδυτικά προγράμματα. Η συμμορία εμπλέκεται και σε υποθέσεις ξεπλύματος χρημάτων. Ο δικαστής Νάθαν Γκόρντον του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ στη Βοστόνη, καταδίκασε τον Γεωργιάδη σε ποινή φυλάκισης οκτώ χρόνων και έξι μηνών και διέταξε να πληρωθεί το ποσό των 8.4 εκατ. δολαρίων ως αποκατάσταση των εξαπατημένων.

Οι πλανημένοι προγραμματιστές κατέθεταν τα χρήματά του στο λογαριασμό μιας ψεύτικης εταιρείας με το όνομα BBDA Global Investment Fund. Για να καθησυχάσουν τους «πελάτες» τους οι συμμορία τους εμφάνιζε πιστωτικές κάρτες από τράπεζα της Νέας Ζηλάνδίας, στο μεταξύ όμως είχαν μεταφέρει τα χρήματα από τον ψεύτικο λογαριασμό σε δικό τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ