Υγιής όποιος κοιμάται καλά! - iefimerida.gr

Υγιής όποιος κοιμάται καλά!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο άστατος ύπνος, οι αϋπνίες, αλλά και η συνήθεια που έχουν οι άντρες να ξυπνάνε κατά τη διάρκεια του ύπνου τους, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου του Χάρβαντ, μπορεί να τους οδηγήσει σε καρδιακά προβλήματα. Αντίθετα με τις γυναίκες κοιμούνται χωρίς να έχουν κανένα πρόβλημα.

Οι ερευνητές μελέτησαν τον τρόπο που κοιμούνται 784 άντρες, 65 ετών και πάνω και στη συνέχεια κατέγραψαν την ποιότητα του ύπνου τους σε διάφορα χρονικά διαστήματα της νύχτας. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν πως όσοι είχαν τον λιγότερο βαθύ ύπνο «υποφέρουν» από καρδιακά προβλήματα, γεγονός που τους οδηγεί στο να έχουν 80% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν υψηλή πίεση του αίματος.

Η επικεφαλής της έρευνας, Susan Redline, δήλωσε: «Είναι σημαντικό όλοι να έχουν ως προτεραιότητα τον καλό ύπνο, ο οποίος πρέπει να διαρκεί έξι με οχτώ ώρες», σημειώνει η Redline.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ