Τσίπρας στο CNBC: Βλέπω σύντομα εκλογές -Διαπραγμάτευση αλλά χωρίς Καταστρόικα - iefimerida.gr

Τσίπρας στο CNBC: Βλέπω σύντομα εκλογές -Διαπραγμάτευση αλλά χωρίς Καταστρόικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο CNBC, δηλώνοντας μάλιστα ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει όταν γίνει πρωθυπουργός θα είναι η σκληρή διαπραγμάτευση από την αρχή για τη ρύθμιση του χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο, έξω όμως από το πλαίσιο της Τρόικα, την οποία και πάλι χαρακτήρισε «Καταστρόικα».Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι χρειάζεται αλλαγή κατεύθυνσης στην Ευρώπη, καθώς έχουν χαθεί πάρα πολλές θέσεις εργασίας, κυρίως για τους νέους, και αυτό δεν θα μπορούσε να είναι το μέλλον της Ευρώπη.

«Οι αρχές της Ευρώπης ήταν αλληλεγγύη, δημοκρατία και κοινωνική συνοχή και τώρα δεν ισχύει καμία από αυτές» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «η ευρωπαϊκή Αριστερά είναι ο συναγερμός για να αλλάξει η κατάσταση διαφορετικά η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Ευρωζώνη διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε και για το να υπάρχουν κοινά στοιχεία με τους ακροδεξιούς της Ευρώπης, όπως ο Μαρίν Λε Πεν και ο Νάιτζελ Φάρατζ, ωστόσο, επισήμανε ότι το κόμμα του βρίσκεται σε εντελώς αντίθεση γραμμή.

«Μπορεί να έχουμε κοινά σημεία στην κριτική μας προς την ηγεσία της Ευρώπης, ωστόσο, ο μεγάλος φόβος της Ευρώπης είναι να μην επιστρέψει στον λαϊκισμό και τον εθνικισμό. Πρέπει να αυξήσουμε τη δημοκρατία και πιστεύουμε στην αλληλεγγύη» ήταν τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε τη συνέντευξή του εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ