Οι τζιχαντιστές είχαν αγοράσει έναντι 50.000 δολαρίων τον Σότλοφ για να τον αποκεφαλίσουν - iefimerida.gr

Οι τζιχαντιστές είχαν αγοράσει έναντι 50.000 δολαρίων τον Σότλοφ για να τον αποκεφαλίσουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η οικογένεια του Στίβεν Σότλοφ, του δεύτερου αμερικανού δημοσιογράφου που αποκεφάλισαν on camera οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, κατήγγειλε στο CNN πως ο άνθρωπός τους είχε απαχθεί το 2013 από αντάρτες στη Συρία, οι οποίοι στη συνέχεια πούλησαν τον Σότλοφ στο ISIS.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της οικογένειας, η οποία επικαλείται «πηγές εκ των έσω», μέλος των ανταρτών στη Συρία πούλησε τον Σότλοφ στους τζιχαντιστές έναντι 50.000 δολαρίων. Συγκεκριμένα, ο Μπάρακ Μπάρφι,εκπρόσωπος της οικογένειας, δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο: «Κάποιος στη συνοριακή διάβαση έκανε ένα τηλεφώνημα στο ISIS, και καθόρισαν ένα ψεύτικο σημείο ελέγχου με πολλούς ανθρώπους. Ο Στιβ και οι άνθρωποι του που πήγαν εκεί δεν μπορούσαν να διαφύγουν». Ο Μπάρφι πρόσθεσε πως ο πληροφοριοδότης ήταν από τη μεριά «των λεγόμενων μετριοπαθών ανταρτών που ο κόσμος τους στηρίζει για να είναι στην κυβέρνηση (της Συρίας)». Σύμφωνα με τον Μπάρφι, η πληροφορία πωλήθηκε «κάπου μεταξύ 25.000 και 50.000 δολαρίρων».

Υπενθυμίζεται ότι το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του 31χρονου Σότλοφ δόθηκε στη δημοσιότητα στις 2 Σεπτεμβρίου 2014, έναν χρόνο μετά την απαγωγή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ