Τσίπρας στο CNBC: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απειλεί την Ευρώπη - iefimerida.gr

Τσίπρας στο CNBC: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απειλεί την Ευρώπη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για μια ριζική αλλαγή σε πολιτικό και οικονομικό πεδίο, εντός της ΕΕ και της Ελλάδας, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC.

Στο περιθώριο του φόρουμ στο Κόμο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε τη συγκεκριμένη συνέντευξη και αναφέρθηκε στην ανάγκη να αλλάξει η οικονομική πολιτική των εταίρων προς την ελληνική περίπτωση. Παράλληλα έστειλε μήνυμα... φιλίας, καθώς ανέφερε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί απειλή για την Ευρώπη».

Το κύριο μέρος της συνέντευξης περιστράφηκε στα οικονομικά ζητήματα με τον κ. Τσίπρα να επαναφέρει στην κουβέντα το θέμα του «κουρέματος» μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους, μέσω μιας Ευρωπαϊκής Συνόδου στο πρότυπο αυτής του 1953 για τα χρέη της Γερμανίας.

Απάντηση έδωσε και στις παροχές που εξήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς από την ΔΕΘ λέγοντας πως το πρόγραμμα όχι μόνο δεν πετυχαίνει, αλλά «πρόκειται για ένα πρόγραμμα καταστροφής. Έχουμε χάσει ήδη το 25% του ΑΕΠ μας και η ανεργία έχει φθάσει στο 29%, πράγμα ανεπίτρεπτο για ευρωπαϊκή χώρα».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα ο αποπληθωρισμός, που έχει πυροδοτηθεί απ' το πρόγραμμα προσαρμογής, σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή. Κάτι πλέον που νοιώθουν και οι Ευρωπαίοι.
«Και το πρόγραμμα της Τρόικας θέλει ετησίως να παράγοντα πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% ώστε να αποπληρώνονται οι τόκοι των δανείων. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον και υπό αυτούς τους όρους δεν μπορεί να υπάρξει διατηρήσιμη ανάπτυξη», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα πρέπει να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Αυτό που χρειάζεται είναι αλλαγή πολιτικής. Πρέπει να υπάρξει μία νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα αναδιαπραγματευτεί με τους εταίρους μας τους όρους».
Μάλιστα ο ίδιος προέβλεψε ότι η χώρα θα έχει πρόωρες εκλογές λόγω της αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ