Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι ΝΔ με 8 μονάδες - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι ΝΔ με 8 μονάδες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλο προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Palmos Analysis που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του tvxs.gr.Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25,8% έναντι 17,7% της ΝΔ, ενώ τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με 8,7%.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 3,5% ενώ πολύ χαμηλά είναι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ (3%) και του Ποταμιού (2,3%) με τους ΑΝΕΛ να καταγράφουν 2,5% και τη ΔΗΜΑΡ σχεδόν εξαφανισμένη στο 0,7%.

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι ΝΔ με 8 μονάδες | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με την έρευνα η μεγάλη πτώση της Νέας Δημοκρατίας οφείλεται στην χαμηλή συσπείρωση των ψηφοφόρων της, με ένα μέρος εξ αυτών να πηγαίνει προς τον ΣΥΡΙΖΑ (6%), τη Χρυσή Αυγή (5%) και λιγότερο στους ΑΝΕΛ (2%), ενώ οι διαρροές είναι πολύ μεγαλύτερες στο ΠΑΣΟΚ που χάνει έναν στους τέσσερις ψηφοφόρους του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, 6% προς τη ΝΔ, αλλά και προς όλα τα άλλα κόμματα.

Οσον αφορά στη συσπείρωση ψηφοφόρων, η αξιωματική αντιπολίτευση καταφέρνει να διατηρήσει
το μεγαλύτερο μέρος της δύναμής της, σημειώνοντας πτώση περίπου 1% σε σχέση με τις ευρωεκλογές, ενώ έχει απώλειες προς τη Χρυσή Αυγή, τους ΑΝΕΛ και τη ΝΔ.

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι ΝΔ με 8 μονάδες | iefimerida.gr 1
Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι ΝΔ με 8 μονάδες | iefimerida.gr 2
Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι ΝΔ με 8 μονάδες | iefimerida.gr 3

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερτερεί της ΝΔ και στην παράσταση νίκης, καθώς το 53% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ενώ το 28% «βλέπει» νίκη της ΝΔ.

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι ΝΔ με 8 μονάδες | iefimerida.gr 4

Οσον αφορά στο τι πιστεύουν οι πολίτες αναφορικά με την οικονομία της χώρας, 3 στους 4 διαφωνούν ότι η οικονομία της χώρας βελτιώνεται. Επίσης, το 53% των ερωτηθέντων διαφωνεί με την άποψη ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί νέο μνημόνιο, με μόλις το 33% να εμφανίζεται σύμφωνο.

Στο ερώτημα για την καταλληλότητα του πρωθυπουργού, το κυβερνητικό στρατόπεδο υπερτερεί. Η διαφορά Σαμαρά-Τσίπρα έχει όμως μικρύνει, γιατί ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός (οριακή άνοδος 1%), ο πρωθυπουργός χάνει 8 μονάδες σε σύγκριση με τον Μάιο.

Φωτογραφίες tvxs -palmos analysis

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ