Σκληρή κριτική Σημίτη στην κυβέρνηση - iefimerida.gr

Σκληρή κριτική Σημίτη στην κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τόσο καιρό, ο Κώστας Σημίτης απέφευγε να μιλήσει τόσο για την κυβερνητική πολιτική, όσο και για τις επιδόσεις της κυβέρνησης. Ήρθε, όμως, ο καιρός και έσπασε τη σιωπή του...Ο πρώην πρωθυπουργός, σε μία συνέντευξη που θα συζητηθεί, ασκεί μέσω της Καθημερινής σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Παπανδρέου και, μάλιστα, αφήνει να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι μάλλον αναπόφευκτη.

Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός "η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος έχουν σθεναρά αρνηθεί την ανάγκη αναδιάρθρωσης. Η αναδιάρθρωση καθιερώθηκε όμως από την απόφαση της 25ης Μαρτίου ως μέσο για τον περιορισμό του υπερβολικού χρέους μιας χώρας". Μ' άλλα λόγια, για τον Κώστα Σημίτη, το ερώτημα δεν είναι αν θα γίνει αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά το... πότε.

"Μπορεί να τεθεί ως προϋπόθεση της χορήγησης βοήθειας από το νέο μηχανισμό και έτσι να επιβληθεί σε μια χώρα", συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός.

"Βλέποντας και κάνοντας"

Ο κ. Σημίτης εκφράζει και την απογοήτευσή του για την κυβερνητική πολιτική, καθώς την περιγράφει με τη φράση... "βλέποντας και κάνοντας". "Η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική που μπορεί να περιγραφεί με τις λέξεις βλέποντας και κάνοντας. Περιμένει τα αποτελέσματα της προσπάθειάς της και ανάλογα επιδιώκει πρόσθετους στόχους, ζητεί από τους δανειστές προσαρμογές των όρων του δανείου και διερευνά νέες δυνατότητες χρηματοδότησης. Είναι μια τακτική με χρονικό ορίζοντας ένα ως δύο χρόνια", επισημαίνει ο κ. Σημίτης. .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ