Οι Σουηδοί βρήκαν τρόπο εναντίον των νεοναζί: Τους παίζουν μουσική από την Λίστα του Σίντλερ [βίντεο] - iefimerida.gr

Οι Σουηδοί βρήκαν τρόπο εναντίον των νεοναζί: Τους παίζουν μουσική από την Λίστα του Σίντλερ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Οι Σουηδοί βρήκαν τρόπο εναντίον των νεοναζί: Τους παίζουν μουσική από την Λίστα του Σίντλερ [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Στην πόλη Norrköping της Σουηδίας, μια τοπική ακροδεξιά ομάδα που ανήκει στο Party of the Swedes, είχε μια απρόσμενη έκπληξη. Ενώ σχεδίαζαν να διαδηλώσουν την Τρίτη σε μια από τις κεντρικές πλατείες της πόλης, οι καμπάνες του πελώριου ρολογιού τους έπαιξαν τη μουσική από την ταινία Η Λίστα του Σίντλερ.

Η ταινία γυρίστηκε το 1993 από τον Στήβεν Σπίλμπεργκ και αφηγείται την πραγματική ιστορία του Οσκαρ Σίντλερ, τον οποίο ενσαρκώνει ο Λίαμ Νίσον, έναν Γερμανό βιομήχανο ο οποίος έσωσε 1.100 Εβραίους από τον θάνατο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, βάζοντάς τους να εργάζονται στο εργοστάσιό του.

Οι Σουηδοί βρήκαν τρόπο εναντίον των νεοναζί: Τους παίζουν μουσική από την Λίστα του Σίντλερ [βίντεο] | iefimerida.gr 1
Οι Σουηδοί βρήκαν τρόπο εναντίον των νεοναζί: Τους παίζουν μουσική από την Λίστα του Σίντλερ [βίντεο] | iefimerida.gr 2


Ο εκπρόσωπος του δημάρχου δήλωσε ότι η μουσική της ταινίας -που πήρε Οσκαρ- ήταν ένας καλός τρόπος για να δείξουν στους διαδηλωτές ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι. Η ομάδα των ακροδεξιών ζητάει να σταματήσει η είσοδος μεταναστών και απαιτεί να δίνεται η σουηδική υπηκοότητα μόνο σε ανθρώπους που έχουν πολιτισμικά και γενετικά δυτικά χαρακτηριστικά. Το ακροδεξιό κόμμα προσπαθεί να βρει ψήφους ανάμεσα στους πολίτες προκειμένου να εξασφαλίσει βουλευτικές έδρες στις προσεχείς εκλογές που θα γίνουν στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ακούστε το μουσικό κομάτι από την Λίστα του Σίντλερ, του συνθέτη John Williams με τον βιολονίστα Itzhak Perlman

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ