Αν βαριέστε τη γυμναστική φταίει το μυαλό σας -Περιοχή στον εγκέφαλο συνδέεται με την όρεξη για άθληση [εικόνες] - iefimerida.gr

Αν βαριέστε τη γυμναστική φταίει το μυαλό σας -Περιοχή στον εγκέφαλο συνδέεται με την όρεξη για άθληση [εικόνες]

Αν βαριέστε τη γυμναστική φταίει το μυαλό σας -Περιοχή στον εγκέφαλο συνδέεται μ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με τους επιστήμονες εντοπίστηκε σημείο στον εγκέφαλο που συνδέεται άμεσα με την όρεξη που έχουμε για άσκηση. Η εν λόγω είδηση μπορεί να ανακουφίζει πολλούς που ενώ δηλώνουν ότι θα ήθελαν να γυμναστούν δεν βρίσκουν το κίνητρο.

Το συγκεκριμένο εύρημα θα μπορούσε μελλοντικά να βοηθήσει στο να βρεθεί και ένας τρόπος να ενεργοποιηθούν όσοι δυσκολεύονται να σηκωθούν από τον καναπέ και να αθληθούν.

Οι ερευνητές πιστεύουν επίσης ότι το συγκεκριμένο εύρημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για την δημιουργία καλύτερων θεραπειών για την κατάθλιψη.

Αν βαριέστε τη γυμναστική φταίει το μυαλό σας -Περιοχή στον εγκέφαλο συνδέεται με την όρεξη για άθληση [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι έρευνες των επιστημόνων του Κέντρου Ερευνών του Ινστιτούτου του Σιάτλ έγιναν σε ποντίκια και αυτό που προέκυψε είναι ότι υπάρχει συγκεκριμένη περιοχή στον εγκέφαλο των τρωκτικών που ελέγχει την επιθυμία να ασκηθούν.

Όπως εξήγησαν οι επιστήμονες το πιθανότερο θα ήταν να ισχύει το ίδιο και για τους ανθρώπους αλλά και για όλα τα είδη.

Η γνώση ότι μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου είναι υπεύθυνη για την παροχή κινήτρων για άσκηση θα μπορούσε να βοηθήσει τους ερευνητές να αναπτύξουν στοχευμένες και αποτελεσματικές θεραπείες για την κατάθλιψη.

Αν βαριέστε τη γυμναστική φταίει το μυαλό σας -Περιοχή στον εγκέφαλο συνδέεται με την όρεξη για άθληση [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Είναι γνωστό ότι η άσκηση είναι η πιο αποτελεσματική, μη-φαρμακευτική θεραπεία για την μελαγχολία. Οι αλλαγές στη σωματική δραστηριότητα και η αδυναμία να απολαύσουμε τις ευχάριστες εμπειρίες είναι τα δύο χαρακτηριστικά της μείζονος κατάθλιψης» δήλωσε ο Δρ. Turner.

Η συγκεκριμένη έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Neuroscience, χρησιμοποίησε ποντίκια που είχαν τροποποιηθεί γενετικά.

Η Δρ Turner συνεργάστηκε με ειδικούς από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και χρησιμοποίησε γενετικά τροποποιημένα ποντίκια που απενεργοποιήθηκε το σημείο του εγκεφάλου τους, που τους έδινε το κίνητρο για να τρέχουν. Έτσι τα ποντίκια έπεσαν σε λήθαργο και έτρεχαν πολύ λιγότερο από ότι ένα κανονικό ποντίκι που αρέσκεται στο να τρέχει.

Τα γενετικά τροποποιημένα ποντίκια έχασαν επίσης την προτίμησή τους για το πόσιμο ζαχαρούχο νερό.

«Τα ποντίκια έγιναν ένα με τον καναπέ», είπε ο Δρ. Turner και πρόσθεσε «Μπορούσαν να τρέξουν αλλά δεν είχαν πια το κίνητρο για να το κάνουν».

Ενώ η άλλη ομάδα ποντικιών στην οποία είχε ενεργοποιηθεί το σημείο του εγκεφάλου που δίνει το κίνητρο για γυμναστική, εμφάνισε τελείως διαφορετική συμπεριφορά από την πρώτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ