Θρίλερ με τον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό του Φόλεϊ -Η Συρία λέει πως τον σκότωσαν πριν από ένα χρόνο! - iefimerida.gr

Θρίλερ με τον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό του Φόλεϊ -Η Συρία λέει πως τον σκότωσαν πριν από ένα χρόνο!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακούγεται σαν κακόγουστο δράμα ή σαν θρίλερ που ξεπερνάει το ανθρώπινο επίπεδο συνείδησης. Κι όμως, ο εκπρόσωπος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έδωσε μια άλλη (χρονική) διάσταση στον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.

Οι δηλώσεις του Μπουτάινα Σαμπαάν, τις οποίες επικαλείται η βρετανική Daily Mail, μετατρέπουν την υπόθεση σε σκοτεινό μυστήριο. Λέει συγκεκριμένα: «Ο Φόλεϊ πρώτα συνελήφθη από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και στη συνέχεια πουλήθηκε στο Ισλαμικό Κράτος. Μπορείτε να ελέγξετε την πληροφορία αυτή με τον ΟΗΕ. Ο Τζέιμς Φόλεϊ δολοφονήθηκε ένα χρόνο νωρίτερα, όχι τώρα, το Ισλαμικό Κράτος εδώσε στη δημοσιότητα μόνο τις εικόνες αλλά σκοτώθηκε ένα χρόνο πριν. Έχουμε συγκεκριμένες πληροφορίες, τα Ηνωμένα Έθνη έχουν αυτή την πληροφορία»

Επιπρόσθετα ο Σαμπαάν εξήγησε πως το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια «επέκταση» του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, των ανταρτών, δηλαδή, που μάχονται τα στρατεύματα του καθεστώτος Άσαντ στον τριετή εμφύλιο που σπαράσσει τη Συρία.

Αν υπάρχει μια λογική εξήγηση σε όλα αυτά, τότε μπορεί να προέλθει από τους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά στον Φόλεϊ όλο αυτό το διάστημα που βρισκόταν υπό κράτηση. Όπως ο Ντάνιελ Ρέι Οτόσεν, επίσης κρατούμενος (ελευθερώθηκε τον Ιούνιο) και ο οποίος έζησε 13 ολόκληρους μήνες κοντά στον Φόλεϊ.

Ή όπως ο γάλλος όμηρος Νικολά Ενίν, που επίσης έζησε επτά μήνες δίπλα στον Φόλεϊ (ο Ενίν απήχθη τον Ιούνιο του 2013). Κανείς από αυτούς δεν επιβεβαιώνουν τους εξωφρεενικούς ισχυρισμούς του συριακού καθεστώτος. Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως η οικογένεια του αμερικανού δημοσιογράφου λάμβανε ηλεκτρονικά μηνύματα μέχρι και τον περασμένο Δεκέμβριο.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές αυτό που προσπαθεί να κάνει ο Άσαντ είναι να δημιουργήσει στη διεθνή κοινότητα την εντύπωση πως είναι αντίθετος με το Ισλαμικό κράτος και ότι τάσσεται υπέρ της μάχης των δυτικών για την καταπόλεμηση των τζιχαντιστών μαχητών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ