Αμερικανός δημοσιογράφος αφέθηκε ελεύθερος από τους τζιχαντιστές -Πώς ο Πίτερ Τέο Κέρτις δεν είχε την ίδια κατάληξη με τον Φόλεϊ - iefimerida.gr

Αμερικανός δημοσιογράφος αφέθηκε ελεύθερος από τους τζιχαντιστές -Πώς ο Πίτερ Τέο Κέρτις δεν είχε την ίδια κατάληξη με τον Φόλεϊ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος που είχε απαχθεί πριν από δύο χρόνια, ελευθερώθηκε την Κυριακή στη Συρία από τους τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Al Jazeera, πρόκειται για τον Αμερικανό δημοσιογράφο Πίτερ Τέο Κέρτις που βρίσκεται ήδη ασφαλής στα χέρια των δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών. Είχε απαχθεί τον Οκτώβριο του 2012, στην Άγκυρα, όταν προσπάθησε να περάσει να περάσει στη Συρία.

Ενα βίντεο με τον Κέρτις, που είχε παραδοθεί στις 30 Ιουνίου, δείχνουν τον Κέρτις να έχει μακριά μαλλιά και μούσι, αλλά να βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση.

Ο Κέρτις αναφέρει πως του συμπεριφέρθηκαν καλά, «είχα ό,τι χρειαζόμουν. Όλα ήταν καλά. Είχα φαγητό και ρούχα, ενώ έκανα και φίλους», δήλωσε μετά την απελευθέρωσή του.

Την Τρίτη οι τζιχαντιστές είχαν ανεβάσει ένα βίντεο στο οποίο απειλούσαν πως μετά τον Φόλεϊ, την ίδια τύχη θα είχε και ένας ακόμα Αμερικανός δημοσιογράφος που κρατούνταν από αυτούς. Με τίτλο «Ένα μήνυμα προς την Αμερική», έλεγαν στο βίντεο: «Η ζωή αυτού του Αμερικανού πολίτη εξαρτάται από τις επόμενες κινήσεις σου, Μπαράκ Ομπάμα».

Αυτή τη στιγμή περίπου 12 δημοσιογράφοι που κάλυπταν τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, έχουν απαχθεί από τους τζιχαντιστές, ενώ αρκετοί ακόμα είναι εξαφανισμένοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ