Ανησυχία στην Ισλανδία: Σε επιφυλακή οι Αρχές για πιθανή έκρηξη ηφαιστείου - iefimerida.gr

Ανησυχία στην Ισλανδία: Σε επιφυλακή οι Αρχές για πιθανή έκρηξη ηφαιστείου

Ανησυχία στην Ισλανδία: Σε επιφυλακή οι Αρχές για πιθανή έκρηξη ηφαιστείου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πορτοκαλί συναγερμό» έχουν κηρύξει οι Αρχές της Ισλανδίας αναβαθμίζοντας το επίπεδο κινδύνου για πιθανή έκρηξη του ηφαιστείου Μπαρνταρμπούνγκα, στο οποίο παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες έντονη σεισμική δραστηριότητα.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ισλανδίας ανέφερε ότι έχει ισχυρές ενδείξεις ότι το μάγμα στο ηφαίστειο κινείται, καθώς το πρωί της Δευτέρας κατέγραψε την ισχυρότερη σεισμική δόνηση που έχει σημειωθεί στην περιοχή από το 1996.

«Προς το παρόν δεν υπάρχουν σημάδια έκρηξης, όμως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι η δραστηριότητα αυτή δεν θα οδηγήσει σε μια υποπαγετική ηφαιστειακή έκρηξη», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Υπηρεσίας.

Το Μπαρνταρμπούνγκα είναι το μεγαλύτερο ηφαιστειακό σύστημα της Ισλανδίας και βρίσκεται καλυμμένο με πάγο από τον παγετώνα Βατναγιόκουλ, στα νοτιοδυτικά της χώρας.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή που βρίσκεται το ηφαίστειο είναι σχεδόν ακατοίκητη, όμως για λόγους ασφαλείας οι Αρχές έχουν κλείσει τους δρόμους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ