Στη Μητροπόλεως μπορείς να πιεις ένα ποτήρι από τα πιο σπάνια κρασιά στον κόσμο – Vintage το νέο wine bar και μπιστρό που γίνεται προορισμός στο κέντρο [εικόνες] - iefimerida.gr

Στη Μητροπόλεως μπορείς να πιεις ένα ποτήρι από τα πιο σπάνια κρασιά στον κόσμο – Vintage το νέο wine bar και μπιστρό που γίνεται προορισμός στο κέντρο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα wine bar και μπιστρό που σε διακτινίζει σε προορισμούς αγαπημένους ή και εξιδανικευμένους: είσαι στη Νέα Υόρκη, ή μήπως στο Μιλάνο; Οχι, κοίτα, έξω γουργουρίζει σταθερά ως τις πρώτες πρωινές ώρες η οδός Μητροπόλεως. Το Vintage είναι ένα εντελώς διαφορετικό wine bar και μπιστρό, που δίνει τη δυνατότητα να απολαύσει κανείς ένα ποτήρι από τα πιο σπάνια μπουκάλια κρασιού, χωρίς καν να χρειαστεί να ανοιχτούν, μέσα σε μια ατμόσφαιρα που σε κάνει να χαμογελάς.

Το Vintage άνοιξε την περασμένη Δευτέρα (21 Ιουλίου) στη Μητροπόλεως 66 -68. Μια εσοχή που οδηγεί σε ένα λαμπερό χώρο με κυρίαρχο το λευκό και το μαύρο, μια κάβα να κυριαρχεί στο χώρο, μικρούς πολυελαίους παλιών αστικών σαλονιών και μαύρους ανεμιστήρες. Ομως δεν είναι μόνο η ατμόσφαιρα, το στήσιμο του χώρου που αυτομάτως δημιουργούν μια συνθήκη ευζωίας, αλλά κυρίως η υποδοχή, τα χαμόγελα των ανθρώπων στο χώρο, η διάθεσή τους να σου εξηγήσουν τα πάντα για τις γεύσεις, τα υπέροχα κρασιά αλλά και τη μέθοδο Coravin. Tι είναι αυτό;

Η μέθοδος στηρίζεται σε ένα νέο εργαλείο που τους επιτρέπει να σερβίρουν κρασί χωρίς να αφαιρούν τον φελλό. Μια βελόνα διοχετεύεται στο εσωτερικό της φιάλης και σπρώχνει το κρασί για να βγει από την ίδια βελόνα. Όταν ολοκληρωθεί το σερβίρισμα, το κενό που αφήνει πίσω του έχει γεμίσει με argon το οποίο προστατεύει το κρασί από την οξείδωση. Δεν γνωρίζουμε άλλο wine bar που να χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο στην Αθήνα. Το θέμα είναι πως ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ένα ποτήρι από σπάνια, μοναδικά κρασιά, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσει όλη την μποτίλια.

Βέβαια πέρα από αυτή τη μέθοδο (στον κατάλογο διευκρινίζεται με ένα C δίπλα στα κρασιά στα οποία εφαρμόζεται), υπάρχει η δυνατότητα να γευθεί κανείς απίστευτη ποικιλία από λευκά, ερυθρά, ροζέ, σαμπανιζέ κρασιά σε ποτήρι (ή σε μπουκάλι), με τα καλοκαιρινά ερυθρά και το Pinot Noir της κατηγορίας να ξεχωρίζουν. Καθώς τα μεγέθη των ποτηριών αλλάζουν για να σερβίρουν ιδανικά κάθε νέο κρασί που έρχεται στο τραπέζι, η όλη διαδικασία αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Στο μενού, πλατό τυριών και αλλαντικών ιδιαίτερης φροντίδας (σπεκ, δηλαδή ελαφριά καπνιστό ζαμπόν που ωριμάζει επί 22 εβδομάδες σε ειδική κρούστα από αλάτι, πεπίτα, δηλαδή καλοδιαλεγμένο χοιρινό κρέας δουλεμένο με μυρωδικά, κόπα νοστράνα, δηλαδή τρυφερός χοιρινός λαιμός που μαλάσσεται για μέρες, ιμπέρικο κατσικίσιο τυρί Ισπανίας με βοτανικό χαρακτήρα, πεκορίνο με κομμάτια τρούφας και πολλά άλλα). Εξαιρετικά τα καναπεδάκια με σπιτικό τσάτνι κρεμμυδιού και μπέικον, το φρίτο μίστο με τα τηγανιτά λαχανικά και θαλασσινά που βυθίζονται ηδονικά σε βελούδινη μαγιονέζα.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει όμως στον σολομό που παστώνουν οι ίδιοι στην κουζίνα του Vintage με αλάτι, ζάχαρη και μυρωδικά. Εχει το κόκκινο χρώμα του ροδιού και λυώνει μέσα σε μια δίνη γλυκύτητας και βελούδινης σάρκας. Συνοδεύονται από τριπλομαγειρεμένες τηγανιτές πατάτες. Πρόκειται για μια συνταγή του διεθνούς σεφ σταρ Heston Blumenthal (φωτογραφία κάτω).

Το Vintage ετοιμάζει όμως από τον Σεπτέμβριο μια ακόμα έκπληξη: Θα σερβίρει πρωινό, μια μοναδική γευστική διαδικασία που στην Αθήνα δεν τιμάται όσο στις άλλες πρωτεύουσες. Το μενού του πρωινού περιλαμβάνει τηγανιτά αυγά με αλλαντικά, δύο τοστ με λιωμένο τυρί και φρέσκα φρούτα με λευκή σαμπάνια. Επιπλέον από το φθινόπωρο θα λειτουργήσει και η αίθουσα στον πάνω όροφο, εκεί που οδηγεί η σκάλα με τα κεριά και τα ποτήρια που κυριαρχεί στο χώρο.

Το Vintage δημιούργησαν μετά από εξαντλητική έρευνα στο χώρο του κρασιού και των συνθηκών εστίασης οι Μαριέττα Λαγουνάρη, ο Πάνος Κυριαζής και η Iza Bulkowaska.

* Η τρίτη φωτογραφία είναι της Aσπασίας Κουλύρα από το popaganda. Οι υπόλοιπες της Ματούλας Κουστένη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ