Αντιδράσεις για τον προπονητή της Εθνικής Εφήβων μπάσκετ που επιχείρησε να χτυπήσει 17χρονο παίκτη [βίντεο] - iefimerida.gr

Αντιδράσεις για τον προπονητή της Εθνικής Εφήβων μπάσκετ που επιχείρησε να χτυπήσει 17χρονο παίκτη [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες από ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και δείχνει τον προπονητή της Εθνικής Εφήβων μπάσκετ, Ηλία Παπαθεοδώρου να πετάει την διαπίστευσή του και στη συνέχεια να προσπαθεί να χαστουκίσει τον 17χρονο παίκτη Αντώνη Κονιάρη.Το περιστατικό συνέβη στον πάγκο της Εθνικής κατά τη διάρκεια του νικηφόρου για την Εθνικής μας αγώνα με την Ισπανία για την πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ Εφήβων.

Ο προπονητής φαίνεται στο βίντεο να είναι εκνευρισμένος από λάθη των παικτών του και πετάει την διαπίστευσή του προς τον νεαρό αθλητή, ενώ στη συνέχεια επιχείρησε να τον χτυπήσει.

Το βίντεο προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις αναγκώζοντας τον προπονητή της Εθνικής να δηλώσει «Με αφορμή video που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και με δείχνουν δήθεν να χτυπάω αθλητή της Εθνικής Εφήβων, οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ουδέποτε θα χτυπούσα αθλητή και ειδικά ένα παιδί 18 ετών. Το χέρι μου έκανε κίνηση στον αέρα από τον εκνευρισμό μου και δεν τον χαστούκισα ποτέ όπως μπορεί κάποιον να ξεγελά η θέση της κάμερας. Μάρτυράς μου είναι ο αθλητής».

Από την πλευρά του ο Αντώνης Κόνιαρης ανέφερε: «Σχετικά με το δήθεν περιστατικό βιαιοπραγίας εναντίον μου, οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ο προπονητής μου δεν με χτύπησε ΠΟΤΕ. Είναι φανερό ότι η εικόνα ξεγελά. Μου έκανε πολύ έντονες παρατηρήσεις, όμως σε καμία περίπτωση δεν με χτύπησε. Αυτά προς αποκατάσταση της πραγματικότητας. Περιμένουμε από τους Ελληνες να μας στηρίξουν κι όχι μετά από μία πολύ σημαντική νίκη να συζητάμε για πράγματα που δεν έχουν συμβεί».

Το βίντεο πάντως, προκάλεσε και την οργή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός η οποία με ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Με μεγάλη μας έκπληξη παρατηρούμε το τελευταίο 24άωρο μια οργανωμένη απόπειρα συγκάλυψης, από μερίδα των ΜΜΕ, ενός γεγονότος που προκάλεσε αγανάκτηση και αλγεινή εντύπωση σε όλους τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους αλλά και σε ανθρώπους που είναι γονείς.

Η βιαιοπραγία του προπονητή της Εθνικής Εφήβων σε βάρος του 17άχρονου αθλητή Αντώνη Κόνιαρη είναι αναμφισβήτητη παρά τους όποιους επικοινωνιακούς χειρισμούς του ιδίου και του περιβάλλοντός του.

Ναι, πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που κάποτε έκανε διάλεξη εναντίον της βίας και τώρα προσπαθεί να μας πείσει ότι είμαστε τυφλοί. Ξέρει πολύ καλά ο ίδιος τι έκανε και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Θα μπορούσε κάλλιστα να απολογηθεί λέγοντας ότι ήταν μια κακή στιγμή, κάτι που είναι απόλυτα δικαιολογημένο. Όλοι έχουμε τις κακές μας στιγμές, είναι ανθρώπινο.

Αντ' αυτού με ασύλληπτο θράσος βγάζει τους πάντες τυφλούς και τρελούς. Το γεγονός δε ότι στην πλάτη ενός 17άχρονου παιδιού παίζει επικοινωνιακό παιχνίδι δήθεν για να προστατεύσει την ομάδα (η οποία κατά γενική παραδοχή είναι γεμάτη ταλέντο και υγεία) τον καθιστά επικίνδυνο, εγωκεντρικό που δεν ενδιαφέρεται ουσιαστικά για το σύνολο αλλά για το προφίλ του.

Τον καλούμε λοιπόν να διαχειρίζεται πλέον αυτή τη σπουδαία ομάδα που έχει στα χέρια του όπως αρμόζει σε προπονητή και παιδαγωγό και όχι να χτίζει διάφορα άλλοθι ώστε να δικαιολογήσει τις αδυναμίες του. Επίσης, ως Παναθηναϊκός ξεκαθαρίζουμε ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές γενικώς και όχι μόνο όταν συμβαίνουν σε αθλητές μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ