Αστυνομικοί επιτέθηκαν σε δύο νεαρούς επειδή τους είδαν να περπατούν πιασμένοι χέρι χέρι στο κέντρο της Αθήνας - iefimerida.gr

Αστυνομικοί επιτέθηκαν σε δύο νεαρούς επειδή τους είδαν να περπατούν πιασμένοι χέρι χέρι στο κέντρο της Αθήνας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επώνυμη καταγγελία έκαναν δύο νεαροί κατά αστυνομικών καθώς υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα ομοφοβικής επίθεσης, την ώρα που περπατούσαν πισμένοι χέρι χέρι στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Το περιστατικό, σύμφωνα με την καταγγελία συνέβη την περασμένη Παρασκευή. Όπως υποστηρίζουν ο Γιώργος Κουνάνης και ο Χάρης Βασιλάκης στην «Εφημερίδα των Συντακτών», οι αστυνομικοί προχώρησαν τόσο σε λεκτική όσο και σε σωματική βία.

Όταν τους είδαν πιασμένους χέρι χέρι άρχισαν να τους λένε: «Tι; ομοφοβία; ομοφυλόφιλη βία; τι είναι ομοφοβία; δεν προστατεύονται αυτά από τον νόμο, λες μ...κίες, έχεις γραφτεί στον δικηγορικό σύλλογο και τα λες αυτά; μας λέτε αυτά και μας κάνετε μαγκιές, εμείς ξέρουμε καλύτερα πλέον, τα έχουμε ισοπεδώσει όλα» ενώ λίγο αργότερα ο φερόμενος ως επικεφαλής της ομάδας άρπαξε τον έναν νεαρό από το χέρι και τον κόλλησε με δύναμη στον τοίχο, προκειμένου να του δείξει τι είναι «πραγματική βία».

Οι δύο νεαροί καταγγέλλουν επίσης πως το κέντρο της Άμεσης Δράσης αρνήθηκε να παρέμβει, και τους παρέπεμψε στη ΓΑΔΑ. «Από εκείνο το βράδυ βρισκόμαστε σε έναν ψυχολογικό κυκεώνα. Αισθανόμαστε εντελώς απροστάτευτοι. Νιώθουμε λες και βιαζόμαστε από αυτούς που υποτίθεται ότι μας προστατεύουν», αναφέρουν οι νεαροί.

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι κατέγραψε το συμβάν στο πλαίσιο του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας, ενώ ο εκπρόσωπός του, Παναγιώτης Δημητράς, καταγγέλλει με τη σειρά του την ολιγωρία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ