Ταϊβάν: Ενας νεκρός και ένας αγνοούμενος από τον τυφώνα Μάτμο [εικόνες & βίντεο]

Ενας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ένας αγνοείται από το πέρασμα του τυφώνα Μάτμο στις παράκτιες περιοχές της Ταϊβάν το πρωί της Τετάρτης. Ο τυφώνας, ο οποίος κατατάσσεται στην κατηγορία δύο της κλίμακας κινδύνου που μετρά τις τροπικές καταιγίδες, σαρώνει την περιοχή με ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Οι Αρχές της περιοχής έκλεισαν τα σχολεία και τις αγορές για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας, ο τυφώνας κινείται με ριπές ανέμων 155 χιλιομέτρων ανά ώρα και αναμένεται να κατευθυνθεί βόρεια προς την Κίνα αργότερα μέσα στην ημέρα. Ο στρατός και οι υπηρεσίες αρωγής έχουν συγκεντρώσει και διανείμει σακιά από άμμο που έχουν τοποθετήσει σε επικίνδυνες περιοχές καθώς οι Αρχές αναμένουν πλημμύρες.

Ο Μάτμο χτύπησε την Ταϊβάν μια εβδομάδα αφότου πέρασε από την ευρύτερη περιοχή ο τυφώνας Ραμασούν αφήνοντας πίσω του 97 νεκρούς στις Φιλιππίνες και 46 στην Κίνα, ενώ άλλοι 25 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας, ανακοίνωσε ότι ο Ραμασούν ήταν η ισχυρότερη θύελλα που έπληξε τις νότιες κινεζικές περιοχές από το 1973. Οι τυφώνες είναι ένα κοινό γνώρισμα σε αυτή την εποχή του έτους στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, καθώς συγκεντρώνουν ισχύ από τα ζεστά νερά και τα διαχέουν πάνω από την ξηρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νεκρός Ταϊβάν τυφώνας Μάτμο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ