O τυφώνας Ραμασούν σάρωσε τις Φιλιππίνες -Τουλάχιστον 100 νεκροί και αγνοούμενοι - iefimerida.gr

O τυφώνας Ραμασούν σάρωσε τις Φιλιππίνες -Τουλάχιστον 100 νεκροί και αγνοούμενοι

O τυφώνας Ραμασούν σάρωσε τις Φιλιππίνες -Τουλάχιστον 100 νεκροί και αγνοούμενοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καταστροφή και θάνατο άφησε πίσω του ο τυφώνας Ραμασούν, μετά από το πέρασμά του από τις Φιλιππίνες. Πριν προλάβουν όμως να μετρήσουν τις πληγές που προκάλεσε ο ισχυρότερος τυφώνας των τελευταίων δεκαετιών, οι κάτοικοι της χώρας αντιμετωπίζουν τώρα νέα καταιγίδα, με ανέμους που ξεπερνούν τα 150 χλμ. την ώρα και καταρρακτώδεις βροχές.

Ο απολογισμός, σύμφωνα με την κυβέρνηση, είναι τουλάχιστον 94 νεκροί και έξι αγνοούμενοι. Τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους από πτώσεις δέντρων, στύλων ηλεκτρικού ρεύματος, καταρρεύσεις σπιτιών, ενώ η πλειοψηφία των προσώπων που φέρονται ως αγνοούμενοι είχε πάει στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τη Manila Electric Co, τη μεγαλύτερη επιχείρηση ηλεκτρισμού της χώρας, διακοπές της ηλεκτροδότησης εξακολουθούσαν να καταγράφονται σε περισσότερα από 400.000 νοικοκυριά στη περιφέρεια της Μανίλας, η οποία επίσης επλήγη από τον τυφώνα.

Ο Ραμασούν συνέχισε την πορεία του περνώντας από τη Νότια Σινική Θάλασσα για να πλήξει την Κυριακή με μεγάλη δριμύτητα 15 επαρχίες της νότιας Κίνας, προκαλώντας τον θάνατο 16 ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι κινεζικές αρχές.

Είναι ο ισχυρότερος τυφώνας που μαστίζει τη νότια Κίνα τα τελευταία 41 χρόνια. Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους προληπτικά και περισσότεροι από 3,3 εκατομμύρια έχουν πληγεί από το πέρασμά του, ανακοίνωσε το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις τυφώνας Φιλιππίνες Ράμασουν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ