Το νέο πρόσωπο της πείνας: Υποσιτισμένα παιδιά στην πλουσιότερη ήπειρο του κόσμου [εικόνες] - iefimerida.gr

Το νέο πρόσωπο της πείνας: Υποσιτισμένα παιδιά στην πλουσιότερη ήπειρο του κόσμου [εικόνες]

Το νέο πρόσωπο της πείνας: Υποσιτισμένα παιδιά στην πλουσιότερη ήπειρο του κόσμο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οταν ακούμε υποσιτισμένα παιδιά, μας έρχονται στο μυαλό σοκαριστικές εικόνες με παιδάκια να λιμοκτονούν στην Αφρική. Ωστόσο το πρόβλημα είναι πιο βαθύ και πιο παγκόσμιο απ' ότι αρχικά πιστεύαμε, αφού η πείνα έχει εισβάλει ακόμα και στην πλουσιότερη ήπειρο.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, το 1/6 των Αμερικανών κυριολεκτικά δεν έχει να φάει. Εκατομμύρια εργαζόμενοι στις ΗΠΑ δεν ξέρουν πού θα βρουν το επόμενο γεύμα τους και εκατομμύρια παιδιά ζουν σε άθλιες συνθήκες ακόμα και μέσα στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

Το National Geographic, θέλοντας να απαθανατίσει τη ζωή αυτών των ανθρώπων, έστειλε τρεις φωτογράφους σε τρεις πολύ διαφορετικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες όμως αντιμετωπίζουν από κοινού το ίδιο πρόβλημα υποσιτισμού.

Οσατζ – Αϊόβα
Φωτογράφος: Εϊμι Τόενσινγκ
Σε μία από τις πλουσιότερες πολιτείες των ΗΠΑ, οι αγρότες καλλιεργούν καλαμπόκι και σόγια για ζωοτροφές, λάδι μαγειρέματος, και γλυκαντικές ουσίες. Ωστόσο, ένας στους οκτώ κατοίκους της Αϊόβα δεν έχει να φάει, με το φαινόμενο να χτυπάει πρωτίστως τα παιδιά.

Χιούστον – Τέξας
Φωτογράφος: Κίτρα Καχάνα
Παρά την ισχυρή οικονομία, το Χιούστον πλαισιώνεται από γειτονιές όπου πολλές οικογένειες που εργάζονται δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να πάνε ούτε καν στο σουπερμάρκετ. Η πείνα έχει αυξηθεί γρηγορότερα στα προάστια της Αμερικής από ότι στις πόλεις της κατά την τελευταία δεκαετία.

Μπρονξ – Νέα Υόρκη
Φωτογράφος: Στέφανι Σινκλέρ
Αστικές γειτονιές με μεγάλη ανεργία και φτώχεια είναι το σπίτι των πεινασμένων. Το Νότιο Μπρονξ έχει το υψηλότερο ποσοστό της επισιτιστικής ανασφάλειας στη χώρα, κατέχοντας το 37%, σε σύγκριση με το 16,6% που κατέχει η πόλη της Νέας Υόρκης στο σύνολό της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ