Η πλαστή ταυτότητα του Μαζιώτη -Κυκλοφορούσε ως Μιχάλης Μιχελάκης, είχε αγοράσει αυτοκίνητο, το χρησιμοποίησε σε ληστεία [εικόνες]

Μεταμφιεσμένος, αλλά και με πλαστή ταυτότητα κυκλοφορούσε ο Νίκος Μαζιώτης έπειτα από την παραβίαση των όρων αποφύλακισής του, όπως αποκαλύφθηκε λίγες ώρες μετά από τη σύλληψη του τρομοκράτη.

Ο Μαζιώτης, που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας έπειτα από την αιματηρή συμπλοκή στο Μοναστηράκι, το μεσημέρι της Τετάρτης, κυκλοφορούσε ως Μιχάλης Μιχελάκης και μάλιστα με αυτά τα στοιχεία είχε αγοράσει αυτοκίνητο το οποίο μοιάζει με όχημα που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία της Κλειτορίας Αχαΐας.

Σε συνέντευξη Τύπου για τη σύλληψη του Μαζιώτη, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρης Τσακνάκης, αποκάλυψε τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας με την οποία κυκλοφορούσε ο τρομοκράτης. Συγκεκριμένα, τα ψεύτικα στοιχεία του ήταν: Μιχάλης Μιχελάκης, του Νικολάου και της Αρχοντίας, γεννημένος στις 16 Απριλίου του 1977 στην Αθήνα.

Στο όνομα αυτό αγόρασε ένα αυτοκίνητο, ένα ασημί Hyundai Accent πέρυσι, με πινακίδα ΥΗΤ 2959. Μάλιστα, υπάρχει μαρτυρία ότι ένα παρόμοιο αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία στην Κλειτορία. Το όχημα δεν έχει εντοπιστεί από την αστυνομία και γίνονται σχετικές έρευνες, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα από τη βαλλιστική εξέταση.

Μετά από τη σύλληψη, πάνω στο Μαζιώτη βρέθηκαν κλειδιά, που οι αξιωματικοί εξετάζουν το αν είναι από γιάφκα και γίνονται έρευνες σε όλη την Αττική για τον εντοπισμό της. Ακόμη βρέθηκαν πάνω στον τρομοκράτη αποδείξεις από διάφορες αγορές, αλλά δεν βρήκαν κάποιο κινητό τηλέφωνο.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας κάλεσε τους πολίτες να δώσουν ανώνυμα στα τηλέφωνα 1014 και 14414 ό,τι πληροφορία έχουν για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ή οτιδήποτε έχει αγοραστεί ή νοικιαστεί στο όνομα Μιχάλης Μιχελάκης.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει εμπλοκή του Μαζιώτη στα Μέθανα, όπου βρέθηκε θαλαμικό του αποτύπωμα, αλλά και στη ληστεία στην Κλειτορία, όπου εντοπίστηκε το DNA του. Ο Μαζιώτης, που είχε συλληφθεί στις 11 Απριλίου του 2010 για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός αγώνας και τη διάπραξη σωρείας αδικημάτων, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 50 ετών. Επιπλέον, θα κατηγορηθεί γιατί ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την έκρηξη στην οδό Αμερικής τον περασμένο Απρίλιο.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσακνάκης εξιστόρησε το πώς εξελίχθηκε η συμπλοκή με τον Μαζιώτη:

«Ο καταζητούμενος εντοπίστηκε στην πλατεία Μοναστηρακίου, στα πλαίσια της αστυνομικής δράσης από άνδρες της αντιτρομοκρατικής με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά. Ζητήθηκε η συνδρομή της ομάδας ΔΙΑΣ για να τον ελέγξουν. Η πρώτη επαφή της ΔΙΑΣ με τον Μαζιώτη έγινε στις οδούς Αθήνας και Αγ. Ειρήνης. Εκεί πυροβόλησε μία φορά και συνέχισε προς την πλατεία Μοναστηρακίου.

Οταν είδε ότι εγκλωβίζεται, πυροβόλησε πέντε φορές εναντίον αστυνομικών και πολιτών, με αποτέλεσμα να τραυματισμού ελαφρά δύο τουρίστες. Ενας Αυστραλός, που νοσηλεύεται με ελαφρύ τραύμα στον αστράγαλο και ένας Γερμανός που συνέχισε την κρουαζιέρα του.

Στη συνέχεια, ο Μαζιώτης ανέβηκε την οδό Μητροπόλεως. Οταν κατάλαβε ότι εγκλωβίζεται από τις δυνάμεις, έστρεψε το όπλο του εναντίον της ομάδας ΔΙΑΣ και πυροβόλησε άλλες δύο φορές. Ενας ειδικός φρουρός, που βρισκόταν εκεί για επιχείρηση κατά του παρεμπορίου και έσπευσε για να συνδράμει, δέχθηκε μία σφαίρα στον αριστερό μηρό- που του προκάλεσε διαμπερές τραύματα- και μία στην κοιλιακή χώρα, όπου όμως τον προστάτευσε το αλεξίσφαιρο γιλέκο. Αστυνομικός της ΔΙΑΣ πυροβόλησε μία φορά και τραυμάτισε τον Μαζιώτη στον αριστερό βραχιόνα. Στη συνέχει συνελλήφθη και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση και νοσηλεύεται φρουρούμενος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις Νίκος Μαζιώτης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ